Orel (Zelení): Prezidentské volby jsou výjimkou

21.01.2023 17:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k druhému kolu prezidentských voleb

Orel (Zelení): Prezidentské volby jsou výjimkou
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Už nejsem veřejnou osobou, a tak jsem zanechal komentování různých politických či společenských události na Facebooku a přiznávám, že můj vztah k sociálním sítím všeho druhu je velmi laxní a dokážu bez nich žít. Prezidentské volby jsou však výjimkou a dovolím si veřejně podpořit v druhém kole prezidentských voleb pana Petra Pavla, generála ve výslužbě.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Jsem přesvědčen, že si svou nešťastnou komunistickou minulost velmi tvrdě odpracoval, a to ve prospěch České republiky. Je to kandidát, u kterého jsem zaznamenal také zájem o problematiku životního prostředí, a nikterak nezpochybňuje vážnost klimatických změn a poruch.

Vnímám ho jako člověka, který bude ve funkci hlavy státu chovat racionálně a bude podporovat naše členství v Evropské unii či Severoatlantické alianci. Nebude nás obracet východním směrem, k Rusku či Číně.

Z mého pohledu je tedy úplný opak toho, co vnímám u druhého postupujícího do druhého kola prezidentských voleb, Andreje Babiše. Člověka, kterého jsem v Senátu zažil jen jako ministra financí, jako premiér navštívil Senát snad jen jednou, jinak neměl odvahu čelit kritice své vlády. Je to bezesporu tvrdý a zřejmě i bezohledný podnikatel, ale určitě ne státník a někdo, kdo by pozitivně mohl reprezentovat naši vlast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…