Orel (Zelení): Prezidentské volby jsou výjimkou

21.01.2023 17:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k druhému kolu prezidentských voleb

Orel (Zelení): Prezidentské volby jsou výjimkou
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Už nejsem veřejnou osobou, a tak jsem zanechal komentování různých politických či společenských události na Facebooku a přiznávám, že můj vztah k sociálním sítím všeho druhu je velmi laxní a dokážu bez nich žít. Prezidentské volby jsou však výjimkou a dovolím si veřejně podpořit v druhém kole prezidentských voleb pana Petra Pavla, generála ve výslužbě.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28751 lidí

Jsem přesvědčen, že si svou nešťastnou komunistickou minulost velmi tvrdě odpracoval, a to ve prospěch České republiky. Je to kandidát, u kterého jsem zaznamenal také zájem o problematiku životního prostředí, a nikterak nezpochybňuje vážnost klimatických změn a poruch.

Vnímám ho jako člověka, který bude ve funkci hlavy státu chovat racionálně a bude podporovat naše členství v Evropské unii či Severoatlantické alianci. Nebude nás obracet východním směrem, k Rusku či Číně.

Z mého pohledu je tedy úplný opak toho, co vnímám u druhého postupujícího do druhého kola prezidentských voleb, Andreje Babiše. Člověka, kterého jsem v Senátu zažil jen jako ministra financí, jako premiér navštívil Senát snad jen jednou, jinak neměl odvahu čelit kritice své vlády. Je to bezesporu tvrdý a zřejmě i bezohledný podnikatel, ale určitě ne státník a někdo, kdo by pozitivně mohl reprezentovat naši vlast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě