Osmička sobě: Kampaň vrcholí, na Praze 8 se propichují pneumatiky

01.10.2014 14:30

Komunální volby proběhnou již za deset dní a v některých pražských čtvrtích očividně stoupají emoce. Na Praze 8 někdo propíchl všechny pneumatiky u auta kandidátovi sdružení Osmička sobě, v jehož čele stojí bývalý šéfredaktor časopisu Respekt Tomáš Němeček.

Osmička sobě: Kampaň vrcholí, na Praze 8 se propichují pneumatiky
Foto: Osmička sobě
Popisek: Politické uskupení Osmička sobě

K propíchnutí pneumatik u auta známého lékaře došlo v noci přímo před jeho domem. Lékař a kandidát sdružení měl auto oblepené samolepkami sdružení Osmička sobě, proto se domnívá, že útok byl politicky motivován. Sdružení se s podobnými případy cíleného vandalismu potýká již od začátku kampaně. Již několikrát jim někdo strhl plakáty a rozřezal plachty, které si přívrženci sdružení vyvěsili na ploty.

Osmička sobě nedávno zveřejnila důvody 450tisícové pokuty, kterou udělil antimonopolní úřad radnici Prahy 8 za netransparentní výběrové řízení pro stavbu nové radnici za 1,2 miliardy. Zakázku získala firma Metrostav Developments a.s.

Jiné politické strany zatím žádné podobné případy vandalismu nehlásí. „Zdá se, že útoky se soustředí jen na nás. Navíc míří na plachty, které visí na frekventovaných místech jako je například Kobyliské náměstí,“ říká lídr kandidátky Němeček. Ten už má s útoky na Praze 8 zkušenosti z dob novinářského působení. Před deseti lety, když pracoval ještě jako šéfredaktor časopisu Respekt, byl před svým domem na Praze 8 napaden neznámými útočníky. Jednalo se pravděpodobně o mostecký gang vyděračů, o kterém tehdy časopis psal, ač případ nebyl nikdy vyřešen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce