Porubská Základní škola Ivana Sekaniny uspořádala 17. ledna Den mexické kuchyně. Kuchařky uvařily dětem jednoduchá a přitom zdravá jídla největšího státu střední Ameriky. Žáci školy se zabývali kulturou Mexika a připravili kulturní vystoupení v duchu mexických rytmů. Samozřejmě si k obědu dali tortillovou polévku, tacos s kuřecí tingou, fazolemi a guacamole a jako dezert Tamal de chocolate. Školu navštívila velvyslankyně Mexika Leonora Rueda Gutierrez, kterou program dětí nadchl. Byl tak úspěšný, že si jej rodiče dětí vyžádali a žáci všechna vystoupení z projektového dne věnované Mexiku předvedli rodičů, prarodičům a veřejnosti v odpoledních hodinách.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV