PRO: Ministr Válek každý měsíc vylije do kanálu 900 milionů za vakcíny, o které není zájem

31.12.2022 9:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vakcínám proti covidu.

PRO: Ministr Válek každý měsíc vylije do kanálu 900 milionů za vakcíny, o které není zájem
Foto: PRO
Popisek: PRO - Právo, Respekt, Odbornost - logo

Vyrábějí se vakcíny na vyhazov, řekl ministr zdravotnictví Válek!

Pane ministře, to jako fakt? Vy jste se veřejně přiznal, že vyhazujete 900 milionů korun měsíčně za vakcíny proti covid-19, o které není zájem? Navíc o tom víte už mnoho měsíců a nic jste neudělal?
Osvěžíme vám paměť. Když 19. dubna letošního roku oznámilo Polsko, že nebude přebírat další vakcíny proti onemocnění covid-19, sepsal předseda strany Právo Respekt Odbornost Jindřich Rajchl Petici za okamžité zastavení odběru vakcín proti nemoci covid-19, kterou podepsalo na 20 tisíc občanů. Poté vyzvala naše strana vládu, tedy i vás, abychom se připojili k Polsku a přestali vyhazovat stovky milionů korun.

Ve vyjádření pro E15 uvedlo ministerstvo zdravotnictví, že problémy s přebytkem vakcín se začaly objevovat už loni v létě! Proč jste od té doby, tedy více než rok nic nedělal?

Ministerstvo zdravotnictví dále oznámilo, že od roku 2023 přestane objednávat nové vakcíny, ovšem ty nasmlouvané už musí přijmout! Proč nám neřeknete kolik měsíců je ještě budeme muset odebírat a kolik nás to ještě bude stát?

Česko zatím využilo přibližně 18,5 milionu vakcín z více než 35 milionů obdržených dávek. Tak nám tedy v neposlední řadě sdělte, kdo a za kolik nevyužité vakcíny bude likvidovat? Určitě půjde řádově o stovky milionů korun a my máme právo to vědět!

Kdybyste se choval jako řádný hospodář a řešil problém s přebytkem vakcín už loni, nevyhodil byste zbytečně miliardy korun a další ještě zbytečně vyhodíte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.