Pajonk (Svobodní): Chceme v komunální politice více členů

01.08.2018 21:02

I Strana svobodných občanů se účastní podzimních komunálních voleb. Tentokrát najdou voliči členy Svobodných na kandidátkách ve 141 obcích a městech včetně řady měst statutárních.

Pajonk (Svobodní): Chceme v komunální politice více členů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Pajonk

Ve 101 městech podali Svobodní buď samostatné kandidátky, nebo jsou součástí koalic s jinými politickými subjekty. Například v Praze či Brně jdou Svobodní v koalici s ODS, v Hradci Králové v koalici se STAN, v Jihlavě s Realisty apod. Velmi často Svobodní zastřešují kandidátky, na kterých kromě členů naší strany figurují nezávislí kandidáti.

Ve 43 obcích a městech se členové Svobodných objevují se souhlasem Republikového výboru na kandidátkách jiných politických stran a hnutí.

Zajímavostí, která by mohla získat Vaši pozornost, je fakt, že v Hlinsku na Chrudimsku a Stonařově na Jihlavsku Svobodní postavily čistě ženské kandidátky, a to bez potřeby kvót a státního nátlaku.

V Hlinsku (21 žen na kandidátce) sestavila kandidátku paní Šárka Štefančíková a jedničkou bude podnikatelka Jaroslava Vašáková (52 let).

Ve Stonařově na Jihlavsku (15 žen na kandidátce) sestavila kandidátku paní Alena Veliká a jedničkou bude fotografka Simona Kuzdasová (36 let).

„Věřím, že se nám podaří dostat na komunální úroveň daleko více našich členů, kteří se tak dostanou do reálné politiky a začnou se věnovat konkrétním věcem. Komunální politika je velmi důležitý stupeň a může pomoci straně dostat se do většího povědomí českých voličů,“ říká předseda Svobodných Tomáš Pajonk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace