Pardubice povede čtyřkoalice v čele s Martinem Charvátem

23.11.2014 14:13

Složením slibu se v pátek 21. listopadu ujali mandátu zastupitelé města Pardubic zvolení v říjnových komunálních volbách. Radnici v následujících čtyřech letech povede koalice hnutí ANO, České strany sociálně demokratické, TOP 09 a Koalice pro Pardubice v čele s primátorem Martinem Charvátem.

Pardubice povede čtyřkoalice v čele s Martinem Charvátem
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Pardubické zastupitelstvo má 39 členů, je v něm zastoupeno devět politických subjektů. V zastupitelských lavicích usedne 24 nováčků, 15 zastupitelů obhájilo mandát z minulého období. O budoucnosti města bude rozhodovat 32 mužů a sedm žen (o tři více, než minulém volebním období). Nejstarším zastupitelem je devětašedesátiletý Miroslav Rubeš (ANO), nejmladším devětadvacetiletý Otakar Kovařík (KSČM).

Zastupitelé na svém prvním jednání schválili personální obsazení radnice. Stejně jako v minulém volebním období má primátor na základě jejich rozhodnutí čtyři uvolněné náměstky. Statutárním zástupcem, tedy prvním náměstkem, pověřeným zastupováním primátora v době jeho nepřítomnosti, se stal Jiří Rozinek (ČSSD). V jeho gesci je rozpočet a finanční strategie města, doprava a životní prostředí. Náměstkyní primátora zodpovědnou za investiční výstavbu, správu majetku města, územní plánování, urbanismus a architekturu je Helena Dvořáčková (ANO). Sociální politika, zdravotnictví, školství, sport, kultura a cestovní ruch jsou v gesci Jakuba Rychteckého (ČSSD) a dotační politika, projektový management, strategický plán a rozvoj města, veřejné zakázky a kapitálová správa jsou doménou náměstka za ANO Jana Řehounka.

Město bude, stejně jako v předchozím volebním období, řídit jedenáctičlenná rada. Pět křesel v ní připadlo hnutí ANO, čtyři ČSSD a po jednom TOP 09 a KPP. Vedle uvolněných politiků  v ní zasednou Jaroslav Menšík a Dušan Salfický (ANO), Vladimír Ninger a Vítězslav Novohradský (ČSSD), Libor Slezák (TOP 09 ) a František Weisbauer (KPP).

Ustavující zastupitelstvo se také shodlo na složení finančního výboru, který bude mít jedenáct členů a předsedat mu bude Václav Snopek (KSČM). Kontrolní výbor zastupitelstva, do jehož čela byl zvolen Karel Haas (ODS), bude rovněž jedenáctičlenný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…