Pardubický kraj: Kamionová doprava trápí občany Semanína a okolních obcí

09.04.2014 14:44

Kamiony z kontejnerového překladiště společnosti METRANS, a. s., neúměrně zatěžují silnice II. a III. třídy (II/358, III/35847) a ztěžují život lidem v obcích Semanín, Rybník, Třebovice a Němčice. Hejtman Martin Netolický se dnes proto rozjel do Semanína, aby slyšel názory starostů přímo na místě.

Pardubický kraj: Kamionová doprava trápí občany Semanína a okolních obcí
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Dohodli jsme se na společném postupu. Do konce dubna svolám k jednomu stolu všechny dotčené strany. Vedle zástupců obcí, logistického centra a Správy a údržby silnic Pardubického kraje budou pozváni také pracovníci odboru dopravy Litomyšle, kteří mají u dotčených silnic na starost dopravní značení a možná omezení,“ shrnul jednání hejtman Martin Netolický. Pozvánku dostanou také úředníci z odboru dopravy obcí s rozšířenou působností České Třebové a Ústí nad Orlicí.

Hejtman bude na toto téma jednat také s krajským ředitelem policie, po kterém bude chtít, aby se zde zvýšila četnost kontrol kamionů. Podle starostů kamiony některé úseky projíždějí i přes omezení a často velmi rychle. Objem kamionové dopravy několikanásobně překračuje počty, které vedení společnosti METRANS slibovalo. „Na tento problém jsem upozorňoval již v květnu loňského roku při slavnostním otevření překladiště. Všichni si krátí cestu směrem na Semanín. Moje obavy se bohužel naplnily. Za pravdu mi dávají také občané z této oblasti. Sepsali kvůli tomu i petici,“ sdělil hejtman Netolický.

Podle něj je situace kritická a je třeba ji okamžitě řešit. „Překladiště přispělo ke stabilizaci situace okolo železničního uzlu a udržení pracovních míst v regionu, toho si velmi vážíme. Jednoznačně je však třeba řešit stávající dopravní situaci. Musíme společně najít řešení do doby, než bude dokončena kvalitní infrastruktura v podobě R35 a jejích přivaděčů,“ vysvětlil Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…