Pardubický kraj plní slib – vlaky se vrátí na trať do Chornic

12.06.2014 21:53

Zásadní změny na železnici v Pardubickém kraji přinese nový jízdní řád, který začne platit 15. června. Cestující se od září dočkají návratu osobních vlaků na trať mezi Chornicemi a Moravskou Třebovou. Pro Chornice to znamená také obnovení železničního spojení s Českou Třebovou. Pardubický kraj tak pokračuje v odstraňování problémů, které ve veřejné dopravě v minulosti způsobila společnost OREDO.

Pardubický kraj plní slib – vlaky se vrátí na trať do Chornic
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Jedním z důvodů obnovení tohoto spojení je očekávaný velký počet cestujících z této oblasti. Současné napojení vlaku na autobus v Moravské Třebové je nevyhovující a je příliš vzdálené. Kromě toho jsme vrácení vlaků na tuto trať loni slíbili,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Jaromír Dušek. „Také máme téměř hotovou studii o přeshraniční dopravě na hranicích s Olomouckým krajem, a to autobusové i železniční, která bude řešit i problém případného prodloužení trasy z Chornic do Dzbelu a propojení na Olomoucký kraj,“ dodal Dušek.

Je to sice jeden z prvních pokusů o návrat vlaků, které bývalý organizátor veřejné dopravy společnost OREDO nahradil nedostatečně a navíc těžkými autobusy zatěžujícími silnice II. a III. třídy, ale z ohlasů veřejnosti lze předpokládat postupné doplňování jízdního řádu o další spoje. Osobní vlaky tu přestaly jezdit v prosinci 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.