Paroubek: Co mají Krnáčová s Dienstbierem společného

11.03.2015 19:05

Dienstbier, hvězda sil pravdy a lásky, se v dnešním Právu v rozhovoru pohoršuje nad tím, že on přeci nebude „kšeftařit s kandidátkami“, to mu přece nevyhovuje. Od samého vzniku politických stran, jsou některé jevy, které lze vysledovat jako jevy společné pro politické stranictví. Jeden z těch jevů je, že dochází k jevu, který J. Dienstbier nazývá „kšeftaření s kandidátkami“.

Paroubek: Co mají Krnáčová s Dienstbierem společného
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Prostě v kapitalismu, pokud neexistuje soulad nabídky s poptávkou a u velkých stran, je vždy víc těch lidí, kteří se nabízejí na zajímavou funkci nežli je míst, na které mohou být zvoleni, takový jev bude vznikat. Platí zákon nabídky a poptávky. Jen tak mimochodem si nevzpomínám, že by za mého předsednictví v ČSSD docházelo k řadě žalob na způsob sestavení kandidátních listin, to je specialita Sobotkova a donedávna i Dienstbierova vedení.

Vyplývá z toho, že zkrátka Sobotkové, Dienstbierové a spol. nejsou schopni zasahovat do dění v krajích, aby předcházeli likvidaci některých zajímavých funkcionářů, jako byl např. primátor Ostravy Kajnar. J. Dienstbier se sice pohoršuje nad tím, jaký je to „fujtabl“  kšeftařit s kandidátkami, ale možná že by bylo zajímavé, aby sám popsal, jak on se dostal na kandidátku v okrese Kladno. Možná, že by o tom leccos věděl bývalý hejtman D. Rath a mohl k tomu mnoho zajímavého říci. J. Dienstbier je politický pokrytec non-plus ultra.

Primátorka Krnáčová je podobný případ, v dnešním rozhovoru tvrdí: „Na politiku nemám čas, jsem manažerka“. Možná, že by paní primátorka mohla říci něco o své hvězdné manažerské kariéře v minulosti, tedy v Transaprency Interantional. Možná, že řídila také nějakou sekretářku a možná také pár dobrovolníků. Politika je řemeslo, někdy i umění a samozřejmě, že ti kdo do tajů politiky nepronikli, se snaží stavět jako by to bylo něco, co vlastně je nechutné.

Je to zkrátka problém, když do funkcí, které jsou na úrovni ministra vlády a pražský primátor – takovou funkcí je – přichází lidé,  kteří nemají ani potřebné znalosti reálií a nejsou ani schopni řídit. Většinou se projevují rychlými závěry, protože čím méně o věci vědí, tím jim je věc jasnější. J. Dienstbier a A. Krnáčová, jsou vlastně stejní.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…