Paroubek: Děsuplné představení české pravice ohledně české zahraniční politiky

11.09.2014 18:51

Česká pravice pod vedením K. Schwarzenberga a ODS Českou republiku postupně přivedla do naprosté mezinárodní izolace, když se svými „chytrými“ tahy postupně dobrovolně zbavila možnosti spolupráce se zeměmi BRICS a s významnou částí rozvojového světa, a dále když svými výroky a svou praktickou politikou pourážela zejména muslimské a arabské státy.

Paroubek: Děsuplné představení české pravice ohledně české zahraniční politiky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Díky své rádoby (eurorealistické) politice se dostala do sporu s hlavním politickým proudem EU, takže ČR skončila na konci vlády pravice na periferii EU.

To vše je potřeba připomenout, pokud nyní představitelé pravice české, TOP 09 a ODS, ve Sněmovně hovořili k tématu českých vztahů k Rusku. Hlasitě se chopili tohoto politického tématu, protože vnitropolitická témata nedokáží vůbec věrohodně uchopit, a to zejména z toho důvodu, že při jejich řešení v průběhu 7 let zcela selhali.

Premiér Sobotka a vicepremiér Babiš dělají, jak jsem přesvědčen, ve složité mezinárodní situaci rozumnou a efektivní politiku, jež minimalizuje negativní dopady oboustranných sankcí (Západu vůči Rusku a Ruska vůči Západu) na český průmysl a české zemědělství. Snaží se na rozdíl od ODS a TOP 09 hájit český národní zájem.

Představitelé TOP 09 a ODS na zájmy českého hospodářství jako obvykle zvysoka kašlou.  Je jim jedno, kolik pracovních míst se uplatněním sankcí z jedné či z druhé strany ztratí a ve Sněmovně (a pokud by je někdo zval a poslouchal, dělo by se tak nesporně i na mezinárodní půdě) vedou rozsáhlé orální prosankční exhibice a ukazují svaly.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu