Paroubek: Dva policejní prezidenti - jeden za 18 a druhý bez dvou za 20

03.12.2013 15:50

Česká policie bude zřejmě prvním dvouhlavým bezpečnostním sborem na světě. Naštěstí jen krátce.

Paroubek: Dva policejní prezidenti - jeden za 18 a druhý bez dvou za 20
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

To, co svou neodborností, ale spíše svou hloupostí a zlým úmyslem napáchal bývalý ministr vnitra Jan Kubice, nemá obdoby. Ministr Pecina jen řeší důsledky nastalé vážné situace. Návrat Petra Lessyho do služebního poměru je totiž pouze logickým vyústěním zjevně vykonstruované Kubiceho akce, jejímž smyslem bylo odstranit Petra Lessyho z pozice policejního prezidenta.

Neblaze proslulý ministr vnitra Kubice vedl dlouhou řadu týdnů s někdejším policejním prezidentem Lessym žabomyší válku přes média. Oba se tak společně podíleli na dalším rozkladu české policie. Pomyslné vítězství nakonec zaznamenal Kubice, kterému – samozřejmě zcela náhodou – přistála na stole možnost, jak „zákonně“ odvolat jinak neodvolatelného policejního prezidenta.

Jestliže má ministr Pecina k dispozici právní rozbor renomovaného Ústavu státu a práva AV ČR, který na základě pravomocného soudního rozhodnutí vyvozuje, že by se Lessy měl vrátit do služebního poměru, má právo, ba povinnost, tak učinit. Bez odkladu.

Je ale také potřeba říci, že mezi „Bártovým“ Petrem Lessym a „Langerovým“ Martinem Červíčkem nevidím velkého rozdílu. Tedy pokud jde o jejich kvalitu. Řekl bych jeden za 18 a druhý bez dvou za 20.

Z posudku Ústavu státu a práva vyplývá, že pokud odvolání Lessyho bylo nezákonné, nemělo ke jmenování Červíčka policejním prezidentem vůbec dojít.

Chci závěrem připomenout, že mi přijde poněkud paradoxní, když autor jedné z nejostudnějších pomlouvačných zpráv novodobé historie české policie, exministr vnitra Jan Kubice, zbavil funkce policejního prezidenta Petra Lessyho kvůli podezření z pomluvy a zneužití pravomoci. To je gól! Bohužel do sítě policie a českých občanů.

Ačkoliv výběr Petra Lessyho do této pozice, který byl údajně do značné míry v režii Víta Bárty, postupně překryly jiné kauzy a pseudokauzy, obavy z účelového zneužití policie k politickému boji jsou zde právě díky Janu Kubicemu vlastně dodnes.

Jan Kubice musí být za tento zcela skandální a do nebe volající případ vzat k odpovědnosti. Pokud na něj za tento skandální přehmat nepodá trestní oznámení ministr Pecina, podám jej já.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice