Paroubek: Existence vlády nemůže být handlem za mlčení o Babišově minulosti

27.11.2013 17:13

trana LEV 21 podporuje jak KDU-ČSL, tak i část poslanců sociální demokracie, kteří nesouhlasí s účelovým zrušením lustračního zákona.

Paroubek: Existence vlády nemůže být handlem za mlčení o Babišově minulosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Současné snahy o jeho zrušení totiž považujeme za čistě účelové, aby mohla vzniknout koaliční vláda ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL za ministerské účasti Andreje Babiše.

Důkazem toho je názorový přemet pravděpodobného budoucího premiéra Bohuslava Sobotky, který ještě 4. listopadu tohoto roku v médiích tvrdil, že lustrační osvědčení pro členy vlády „je zvyklost, která by měla být respektována i nadále“. Že by po čtrnácti dnech náhle změnil názor v tak zásadní věci je nepravděpodobné. Spíše mu byl ze strany A. Babiše přiložen – obrazně – nůž na krk.

Věstníky Mladá fronta Dnes a Lidové noviny v držení „českého Berlusconiho“, jak je A. Babišovi přezdíváno, vykreslují předsedu ANO 2011 jako hlavního nositele změny v české politice. Jak ale může být nositelem změny člověk, který dost možná již jednou z pohledu morálky zcela selhal? Pokud je podezření z takového selhání oprávněné, to se dozvíme v lednu, po vynesení rozsudku soudu na Slovensku.

Již dnes je ale zřejmé, že A. Babiš si prostřednictvím vyjednávání o nové vládě vymezuje prostor pro zrušení lustračního zákona. Spolupráci s StB vlastně shazuje na ducha tehdejší doby. Sestavování vlády ale není a nemůže být obyčejný handl ve prospěch jednoho člověka ve smyslu „uděláme vládu, když mi nebudete připomínat mou minulost“.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.