Paroubek: Hon na teroristu v Německu

22.12.2016 14:05

Po krutém útoku teroristy či teroristů v centru Berlína, nedaleko Kurfürstendammu, na návštěvníky Vánočních trhů, pokračuje německá policie v honu na teroristu, který s nákladním automobilem tento útok provedl.

Paroubek: Hon na teroristu v Německu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zdá se, že poslední útoky islamistckých teroristů na ruského velvyslance v Turecku, dále útok ve Švýcarsku a v Berlíně, mohou mít koordinovaný charakter. Stojí za nimi teroristická organizace Islámský stát.

Kdo se však vyznamenal, jsou někteří čeští politici, kteří, jak jinak, vidí přímou souvislost mezi imigrací do Evropy a zejména do Německa v posledním roce či dvou a terorismem. Zvláště vynikající pitomosti v tomto smyslu vyjádřil místopředseda vlády Babiš a ministr bez portfeje Chvojka. Ten jeden zdůrazňuje přímou osobní odpovědnost kancléřky Merkelové za imigraci a tedy její nepřímou odpovědnost za teroristický útok a ten druhý mluví o politickém romantismu, jenž musí skončit.

Imigrace tady přece byla už desítky let před Merkelovou. Do Německa přišlo v poválečném období několik milionů Turků a dalších mimoevropských přistěhovalců. Po tři až čtyři generace se imigranti usazovali ve Francii či Británii, a s tím dnešní administrativy těchto zemí nemají nic společného. A už vůbec ne kancléřka Merkelová.

To, že kancléřka Merkelová loni chybně uvolnila imigrační politiku, je dnes zřejmé každému. Ale stejně tak již v tuto chvíli předpokládat, jaksi a priori, že terorista, který provedl útok na nevinné v Berlíně, je čerstvý imigrant, je trošku příliš.

Mnohem větším problémem je stupidní politika západu

Bohužel v rámci demokratického systému Západu, který zcela nepochybně nechceme změnit na diktaturu, se mohly vycvičit desítky i stovky teroristů, a to nejen z těch, „starých“ přistěhovalců nebo přistěhovalců v druhé či třetí generaci, ale také z Evropanů, kteří se ztotožnili s islámským terorismem.

Vyčkejme proto závěrů vyšetřování.Jak se zdá, policie se blíží svému cíli. Německá policie a německý záchranný systém, tak, jak bylo vidět na televizních záběrech, fungují velmi dobře. Již několik minut po teroristickém útoku v Berlíně bylo místo útoku zaplaveno policisty, hasiči a dalšími účastníky německého záchranného systému.

Čeští politici se samozřejmě budou snažit získávat celkem laciné politické body kopáním do Merkelové, což je v zásadě nic nestojí. A německá kancléřka to snese. Mnohem větším problémem nežli imigrační politika Merkelové, která se Česka v zásadě týká jen velmi nepřímo, protože do ČR se vlastně nikdo z imigrantů nehrne, je dosavadní stupidní politika Západu, zejména USA, Velké Británie a Francie (Německo většinou jen mlčelo) v Libyi a v Sýrii. Díky hloupé politice západních mocností byly destabilizovány relativně velmi stabilní režimy těchto zemí, což uvolnilo vlny uprchlíků z Afriky a Asie, valící se do Evropy.

Je dobře, že alespoň v Sýrii se realistické mocnosti, což jsou v současné době Rusko a Turecko, snaží zastavit válečný konflikt a efektivně eliminovat teroristický Islámský stát. A to do značné míry navzdory představitelům USA a EU. Dobře, že alespoň nově zvolený prezident D. Trump projevuje v této věci značný realismus a nechává Rusy s Turky dělat „jejich práci“.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace