Paroubek: Hoši, tak tomuhle opravdu nerozumím

09.03.2016 10:44

Není to tak dlouho, vlastně je to jen pár dní, co se sociální demokracie vymezila vůči A. Babišovi a jeho hnutí pro krajské a senátní volby, které proběhnou letos začátkem října. Stát prý není firma, ale společenství nebo něco takového. Zkrátka úžasná myšlenka.

Paroubek: Hoši, tak tomuhle opravdu nerozumím
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Současnému předsedovi ČSSD, jeho četným poradcům a marketingovým odborníkům (těm různým Novotným, Špidlům a Bisonům vůbec nepřipadá podivné mít toto jako stěžejní volební heslo a současně kroutit již dva roky s A. Babišem v jedné vládní koalici. A chystat se odkroutit s ním ve vládě další dva roky. Říkal jsem si, že mně něco uniká. Snad nerozumím nějaké pro mě skryté finese.

Ale ne, pátek mi potvrdil, že je to trochu jinak. V pátek se sociální demokracie mohla přidat k těm, kteří chtějí znemožnit firmám s alespoň 10% majetkovou účastí kteréhokoli ministra, aby se nemohly ucházet o veřejné zakázky. Jedenáct výtečníků z poslaneckého klubu ČSSD svými hlasy znemožnilo přijetí tohoto ustanovení. Nepřekvapilo, že v jejich čele byl sám předseda Sobotka. Dokonce si ještě ráno pro své alibi opatřil usnesení politického grémia ČSSD.

Tu a tam se od svých informátorů dozvídám, že se ten a ten hejtman nechává slyšet, že ten Paroubek neuměl dělat politiku, jinak řečeno, to my jsme jiní kabrňáci… To tedy, kabrňáci jste. Jen nevím, kdo vás ještě po takovém veletoči bude brát vážně. A kolik vám zbude voličů. Submisivní předseda strany, to je snad ještě horší nežli úplně hloupý předseda.

Sociální demokracie nadějně vykročila na cestu, stát se B-týmem Babišova ANO. Opravdu mistrovská politika. Škoda jen, že jí nerozumím.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.