Paroubek: Jsou miliardáři a miliardáři – a rychlá spravedlnost

14.02.2014 22:00

Jedni jsou kamarádi Andreje Babiše a jiní se nehodí do party, a tak je potřeba je osolit a ještě jim to pěkně nandat ve vlastních novinách.

Paroubek: Jsou miliardáři a miliardáři – a rychlá spravedlnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Tou černou ovcí mezi miliardáři podle A. Babiše je miliardář Pavel Tykač a celá jeho rodina. Podržtaškové A. Babiše – ministři spravedlnosti a obrany – pracují rychle.

Ministryně spravedlnosti Válková ihned po nástupu do funkce stačila zrušit stížnost pro porušení zákona k Nejvyššímu soudu, kterou podala její předchůdkyně Benešová ve věci P. Tykače.

Gratuluji jí, že se ve spisu vážícím mnoho kilogramů dokázala tak mimořádně rychle zorientovat. Možná to chtělo aspoň týden počkat.

A teď jiné zajímavé a velmi rychlé rozhodnutí ministra obrany Stropnického, který nerozezná obrněný transportér od ponorky. Šup a zruší se již ukončené výběrové řízení na prodej kasáren v Karlíně, ve kterém zvítězila Tykačova manželka Pavla. A opět se v Babišových věstnících objevuje zpráva, kterak udatný populární ministr obrany bojuje s plutokratickým miliardářem (jeho manželka zase odjela do Švýcarska). Bude zajímavé vidět, kdo kasárna získá v opakovaném tendru.

Chci na závěr říci, že k rodině miliardáře Tykače nemám žádné bližší vazby, kromě toho, že jedna z jeho dcer kousla před časem ve školce mou dceru (takže osobní náklonnost k rodině pana miliardáře nehrozí). Nejedná se mi o nic jiného, nežli o upozornění na rychlost zásahu ministrů A. Babiše ve vztahu k finanční skupině, která může být konkurentem A. Babiše či s ním spolupracujících podnikatelských skupin.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21   

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…