Paroubek (NS-LEV 21): K. Schwarzenberg vyzývá ke skromnosti

13.08.2014 17:27

Z úst K. Schwarzenberga už jsme asi všichni zvyklí na ledasco. Poslední dobou jej M. Kalousek do médií sice raději téměř nepouští, ale sem tam se nějaká perla objeví. Naposledy včera, když se v tiskové zprávě vyjadřoval ohledně situace na Ukrajině a o tom, že je smutný, že v médiích mají tolik prostoru ruské sankce vůči EU.

Paroubek (NS-LEV 21): K. Schwarzenberg vyzývá ke skromnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Pan Schwarzenberg by české veřejnosti zřejmě některé skutečnosti rád zatajil… Českým zemědělcům a firmám a jejich zaměstnancům vysvětlil, že jsou pouhými čecháčky, když se úzkoprse škrtí o peníze nebo se obávají o svou práci, o niž v souvislosti se sankcemi mohou přijít:

„Zajisté je to pro mnoho podnikatelů a zemědělců nepříjemná zpráva. Neuvědomujeme si ale, že v každé generaci přichází nejméně jedna výzva, se kterou se musíme vypořádat. Výzvou pro nás je obrana svobody a právního řádu v Evropě,“ uvedl ve své tiskové zprávě a v jejím závěru dodal: „Je nutné, aby se Evropa [ruské] agresi postavila. Jinak bude násilí pokračovat dál a dál a zastihne další země včetně Česka. Copak jsme se nepoučili z 20. století? V mnoha názorech se projevilo to, o čem hovořil Václav Havel jako o čecháčkovství. Oslavujeme hrdiny, ať to byli legionáři z první světové války, britští letci  nebo vojáci, kteří bojovali na východní frontě v armádě generála Ludvíka Svobody. Ale nejsme schopni se ani trochu uskromnit v zájmu stejných zásad.“

Majetek K. Schwarzenberga přesahuje jednu miliardu korun a navíc se v souvislosti s ruskými sankcemi nijak uskromňovat nemusí. Jeho kuriózní asociální a pseudomoralistické vyjádření nejen proto působí, jako by na něho z horka, které panovalo v minulých dnech, dolehlo duševní vyčerpání. Doporučuji K. Schwarzenbergovi, aby těm lidem, kteří v souvislosti se sankcemi přijdou o práci, nabídl kompenzace ze svého rozsáhlého v restitucích nabytého majetku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…