Paroubek (NS-LEV 21): Neslýchané vydírání ze strany katolické církve

20.08.2014 7:40

Podle médií pan Vlk, již penzionovaný primas český, zvažuje žalobu vůči státu kvůli určení vlastnictví tzv. Mladotova domu na Pražském hradě.

Paroubek (NS-LEV 21): Neslýchané vydírání ze strany katolické církve
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Chci v této souvislosti připomenout několik věcí:

Katolická církev obdržela štědré restituce jak v hmotné, tedy majetkové, podobě, tak (každoročně) formou významné reparační finanční částky, která zásadním způsobem zatěžuje český rozpočet.

Očekával bych soudnost nejvyšších představitelů katolického kléru v zemi, avšak zvažovaná žaloba a možný soudní spor s prezidentskou kanceláří ohledně Mladotova domu o soudnosti vysokého katolického kléru v Čechách nesvědčí.

Vysocí preláti české katolické církve by občas ve volném čase měli sledovat projevy svého nejvyššího, papeže Františka, který vyzývá církev k chudobě a slušnosti k bližním.

Katolický klérus navíc používá velmi průhledný trik s nastrčením již vysloužilého primase českého Vlka, tak aby se do sporu nenamočil současný arcibiskup a hlava české katolické církve D. Duka. Ten má i nadále zůstat sympatickou marketingovou tváří katolické církve, stále se usmívajícím mužem, který nevykazuje absolutně žádnou míru chamtivosti a jen brání zájmy církve, kterou před tím komunisté tolik okradli. Pokud by čeští katoličtí preláti chtěli zaplatit všechny majetkové křivdy, měli by se alespoň modlit za statisíce živnostníků a jejich rodin, kteří byli po roce 1948 vyvlastnění a kteří v restitucích nedostali ani korunu.

Pan arcibiskup Duka by ale v tomto sprostém boji české katolické církve neměl nastrkovat jiné a měl by s nestoudnými požadavky katolické církve předstupovat sám.

Musím říci, že drzost katolických českých prelátů nebere konce. Jen se otřepali z předstíraného jednání se Sobotkovou vládou (věřící katolík Sobotka ve skutečnosti nikdy nechtěl jít proti majetkovým zájmům své církve) a již jsou zde s dalšími neslýchanými požadavky.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.