Paroubek: Návrat Berlusconiho na scénu?

30.07.2017 19:01

Podle posledních průzkumů veřejného mínění v Itálii je sice lídrem průzkumů vládnoucí levostředová Demokratická strana a hned za ní následuje populistické Hnutí pěti hvězd. Obě dvě politické formace mívají v průzkumech přes 25 % hlasů.

Paroubek: Návrat Berlusconiho na scénu?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Třetí vzadu s cca necelými 16 % podle průzkumů je Berlusconiho hnutí Vzhůru Itálie, za ním s cca 15 % hlasů je Liga severu a s téměř 5 % další národně konzervativní formace, která může být v povolební konstelaci důležitým koaličním partnerem právě pro Berlusconiho středopravou vládní koalici.

Jen těžko lze předpokládat, že by se na sestavě vlády domluvila levostředová demokratická strana s populistickým Hnutím pěti hvězd. Berlusconimu, druhému nejbohatšímu muži v Itálii, je sice už 81 let, ale je stále nezkrušen svými finančními a sexuálními skandály a připraven k nasazení do funkce premiéra, pokud jej voliči povolají.

Parlamentní volby v Itálii budou ale pravděpodobně v průběhu podzimu, nejspíše v říjnu, a do té doby se může ještě lecos změnit. Ale zatím to vypadá na velký politický návrat bývalého mnohonásobného premiéra Berslusconiho do premiérského úřadu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice