Paroubek: Podezřelá rychlost Městského soudu v Praze

08.04.2016 18:22

V naší zemi je obvyklé, že účastníci soudních řízení čekají po vynesení rozsudku vždy několik týdnů na písemné soudní rozhodnutí, které nabývá právní moci dnem doručení.

Paroubek: Podezřelá rychlost Městského soudu v Praze
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Je to praxe tak obvyklá, že pokud je rozsudek vytvořen během několika málo dní, je to možné kvalifikovat jako vybočení z běžné praxe. Je to o to podivnější, že toto vybočení se stalo právě v situaci soudního rozhodnutí o zaplacení smluvní odměny a penalizačních úroků advokátovi Altnerovi ze strany sociální demokracie.

Vypadá to, jako kdyby byl rozsudek připraven už dopředu a jen se pro formu počkalo několik dní, aby to nevypadalo podezřele. Rozsudek sám o sobě je zcela skandální, neboť příslušenství k vysouzené odměně advokáta je vlastně více než patnáctinásobkem vysouzené odměny.

Aktivita soudu při superrychlém sepsání rozsudku je velmi podezřelá

To, že sám advokát Altner přispíval k prodlevám v jednání soudu a to, že ministerstvo spravedlnosti nedokáže řídit soudní soustavu tak, aby byla schopna vytvořit rozsudek během přiměřeně krátké doby několika měsíců nebo maximálně několika let, ale že se muselo čekat 16 let, je naprosto nehorázné a skandální. A že soud za těchto okolností dává ČSSD k zaplacení de facto svůj účet, je opravdu neuvěřitelné.

V každém případě je aktivita soudu při superrychlém sepsání rozsudku velmi podezřelá a signifikantní pro toto rozhodnutí. Řekněme si otevřeně, jen finanční kouzelník by do pondělka, kdy má ČSSD Altnerovi zaplatit, byl schopen zajistit úvěr ve výši 340 milionů korun. Ale možná, že takový kouzelník v Lidovém domě existuje. Už v pondělí se to dozvíme. Pokud se kouzelník nenajde, bude mít celá věc cca tento průběh: Altner prodá svou pohledávku vůči ČSSD za částku cca 100 – 150 milionů korun, tak aby si zajistil nedobytnost v případě úspěchu ČSSD při dovolání u Nejvyššího soudu. ČSSD tak nejspíš zbudou jen oči pro pláč…Smutná vizitka české justice.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…