Paroubek: Proč kandiduji jako nezávislý? A proč právě v obvodě Ostrava-město?

02.07.2018 20:12

Ostravská sociální demokracie mně navrhla, abych ve volebním obvodě v Ostravě-město kandidoval do Senátu jako nezávislý kandidát.

Paroubek: Proč kandiduji jako nezávislý? A proč právě v obvodě Ostrava-město?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ostravská sociální demokracie mně navrhla, abych ve volebním obvodě v Ostravě-město kandidoval do Senátu jako nezávislý kandidát. Za dobu svého působení v politice na komunální, regionální i republikové úrovni, jsem jako premiér, ministr a poslanec i komunální politik získal zcela jedinečné zkušenosti mj. při tvorbě zákonů a také značné kontakty. V Senátu mohu – budu – li zvolen - Ostravě a Ostravákům prospět. A to více nežli kdokoli z mých protikandidátů.

Připomínám, že jsem byl premiérem a předsedou ČSSD, a to v letech 2005 až 2010, kdy se tato strana stala postupně nejsilnější stranou v zemi. Bylo tomu tak proto, že jsem dbal na důsledné plnění slibů a strana se starala o konkrétní zájmy a potřeby lidí. V takové politice chci pokračovat, i pokud budu nyní zvolen do Senátu.

Na co se chci zaměřit?

Budu – li zvolen senátorem, chci se věnovat řešení problémů v těch oblastech, kde je vidí Ostraváci. Prioritně v oblasti životního prostředí, v bytové výstavbě a při řešení problematiky exekucí.

Životní prostředí

Největšími znečišťovateli životního prostředí v Ostravě jsou dlouhodobě Arcelor Mittal a také Ostramo. Zasadím se v parlamentu o rychlé přijetí přísnějších emisních limitů…

Podpořím lobbingem na ministerstvu a v parlamentu výstavbu dopravních staveb ve městě a jeho okolí, což povede ke snížení ekologické zátěže v Ostravě i jejím okolí.

Podpořím rozšíření Státního programu pro výměnu otopných systémů v domácnostech zejména jeho posílením financemi.

Bytová politika

Vytvořil jsem tým odborníků v oblasti bytové výstavby, který mně pomůže zpracovat návrhy zákonů umožňujících zahájit výstavbu komunálních bytů, bytů sociálních i družstevních. Je možné, podle takto připravených nových zákonů v oblasti bytové politiky, stavět v republice každoročně 10 000 levných bytů. A několik set z nich i v Ostravě.

Exekuce

V Ostravě jsou exekuce pro lidi ještě větším zlem než ve zbývající části republiky. V roce 2017 se v Ostravě dostalo do exekuce 13,4% obyvatel. To znamená, že včetně rodinných příslušníků je zasažena exekucemi až třetina občanů města. Je nezbytné změnit současnou, nesmyslně tvrdou legislativu, a to po vzoru našich sousedů v Rakousku a Německu. Vyvolám potřebnou změnu legislativy v parlamentu, případně s odborníky připravím návrhy potřebných změn zákonů.

Připravím další návrhy zákonů: zákon umožňující sňatky homosexuálů, dále zákon o eutanazii a také změnu zákona o rozpočtovém určení daní tak, aby město Ostrava do svého rozpočtu dostávala více peněz nežli nyní.

Privatizace OKD a její důsledky

Podpořím všechny nápravné kroky, které navrhne parlamentní vyšetřovací komise k privatizaci OKD, a to zejména vůči nájemníkům bytů OKD. S jejich Sdružením jsem v minulosti velmi úzce a dobře spolupracoval.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

20:07 Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k návrhu ústavního zákona o celostátním re…