Paroubek: Pučistům doporučuji pro novou stranu název Zlatý úsvit

10.02.2015 17:50

Název řecké fašistické strany, která má zřejmě své nejlepší týdny již za sebou, zní: Zlatý úsvit. Doporučuji českým protiokamurovským pučistům, aby k vyjádření své politické pozice použili tohoto osvědčeného názvu.

Paroubek: Pučistům doporučuji pro novou stranu název Zlatý úsvit
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pučisté, kteří zorganizovali převrat v poslaneckém klubu Úsvitu proti Okamurovi, vzdychají po spolupráci s M. Le Penovou, předsedkyní ultrapravicové a xenofobní Národní fronty ve Francii.

Ve Francii je ovšem cca 6 milionů muslimů, jejichž populace v řadě měst představuje značný společenský problém (vysoká nezaměstnanost a kriminalita, odlišná kultura). U nás je muslimů cca 30 tisíc a pravděpodobně jen jednotlivci se oddávají islámskému radikalismu. Vedení Úsvitu – bez Okamury – zřejmě hledá téma, na kterém by mohlo politicky cizopasit a odrazit se z dnešních titěrných volebních preferencí vzhůru. Dovoluji si předvídat, že po sázce na xenofobii vůči muslimům v příštích volbách do české sněmovny shoří. Myslím, že Le Penová v nebude v českých podmínkách takovým tahákem, jak se protiokamurovští spiklenci domnívají.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…