Paroubek: Ruské manévry na Dálném východě

14.09.2018 11:49

Řada komentátorů v západním mediálním mainstreamu straší opět ruskými manévry.

Paroubek: Ruské manévry na Dálném východě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

K tomu se jim hodí někteří protiruští komentátoři typu generála Pavla, který charakterizoval ruské cvičení u mongolských a čínských hranic na Dálném východě, jako přípravu na válku. A přirovnal je k největším bitvám světové války.
Tři sta tisíc ruských vojáků není samozřejmě málo, ani tisíce tanků či obrněných transportérů na těchto manévrech . Ale v Evropě Rusové toto cvičení nekonají. Ty největší bitvy II. světové války, myslím tím bitvu u Moskvy, Stalingradu a u Kurska, nebyly o statisících vojáků, ale o milionech. To je minimálně o řád více, než v jakém je toto ruské cvičení.

To, že se tohoto cvičení zúčastní kromě ruských vojáků také tři tisíce vojáků čínských a několik set vojáků mongolských, je jistá zajímavost, ale nic víc.

Prostě manévry na Dálném východě nikoho neohrožují. Ve všech přehledech, které nyní česká média zveřejňují, má sice Rusko kvantitativně jednu z největších armád světa, ale ani to mnoho neznamená. Vojenská síla USA a dalších zemí NATO je podstatně větší.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Tím nechci snižovat schopnost ruské armády zasahovat současně na více místech světa, jak to ukazuje především v Sýrii. Tam ostatně zasahují velmi úspěšně s velmi efektivními zbraněmi a zbraňovými systémy.

Prostě armádní manévry je potřeba vidět jako ukázku připravenosti té které armády. Ukázku připravenosti k boji zejména jako nástroj odstrašení eventuálních nepřátel. Souhrnné řečeno: ruské manévry na Dálném východě nikoho v Evropě neohrožují a kdo si to bude chtít myslet, tak tomu bude jistě i věřit.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice