Paroubek: Sebevražedná politika spolupráce s DSSS

25.11.2014 17:56

Starostu Duchcova Šimberu znám dlouhá léta a působil na mě vždy jako korektní a slušný člověk. Současná situace, kdy se tento dlouholetý komunální politik ČSSD stal starostou Duchcova s podporou DSSS, extremistické a rasistické politické formace, je něco, co mi k němu příliš nesedí.

Paroubek: Sebevražedná politika spolupráce s DSSS
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud však nikdo z funkcionářů krajské organizace ústecké ČSSD nebyl dosud schopen stát se na chvíli mentorem pana Šimbery, aby ten hledal i jiná řešení sestavy městské rady, ukazuje to na špatné poměry v rámci krajské organizace ústecké ČSSD.

Děsuplný propad této krajské organizace v komunálních a senátních volbách, kdy pro možné starostování jako želízko v ohni v celém Ústeckém kraji zůstal prakticky pouze Šimbera, je důsledkem téměř čtyřleté činnosti (od ledna 2011) vedení ústecké ČSSD, které kráčí od porážky k porážce. Tomuto vedení se postupně podařilo rozbít téměř vše, co jsem v letech 2005–2010 v tomto kraji politicky vybudoval.

Korupce a mafiánství, to jsou tuny másla na hlavě vedoucích funkcionářů této krajské organizace, a ty jim znemožňují zapůsobit na pana Šimberu, tak aby zvolil standardní politickou cestu. Konec konců – tou je i nepřevzetí starostenské funkce. Sám jsem po vítězných sněmovních volbách v roce 2010 rezignoval na funkci předsedy ČSSD, abych vůbec nemusel jednat s reprezentanty Věcí veřejných vedených Bártou a Johnem.

Ve vedení ústecké ČSSD ale není nikdo, kdo by měl dostatečný morální kredit na to, aby mohl takto apelovat na pana Šimberu.

Předsedu ČSSD Sobotku vcelku často kritizuji jako slabého stranického lídra. Ale vlastní straníci z kraje, kde se jim vlastními silami podařilo zcela rozvrátit silné pozice jejich strany, by měli ke svému předsedovi být alespoň chvíli trochu loajální.

Sociální demokracii čeká střet s A. Babišem a tento souboj bude kláním o kvalitu demokracie a charakter politického systému v ČR. Pokud ČSSD v následujících sněmovních volbách s hnutím ANO výrazně prohraje, nebude už nic bránit berlusconizaci země. Signály, které krajská organizace ústecké ČSSD české veřejnosti vysílá, této berlusconizaci otevírají dveře dokořán.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě