Paroubek: Šíření nepravdivých informací je trestné

15.12.2013 19:30

Opakovaně se v deníku E15 objevuje mé jméno v souvislosti s prošetřováním podvodů v solárním byznysu.

Paroubek: Šíření nepravdivých informací je trestné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Velmi se ohrazuji proti tvrzení, že bych měl mít cokoliv společného se solárním byznysem, natož abych nějakou elektrárnu – byť skrytě – vlastnil. Je to holý nesmysl, nehorázná pomluva. Proti tomuto tvrzení jsem se veřejně ohradil již 31. července, kdy se v deníku E-15 tato informace objevila poprvé.

V době, kdy došlo k největšímu solárnímu boomu, tedy v době, kdy se ve velkém kradlo, jsem již tři roky nebyl ve vládě. Naopak, byl jsem v – myslím – nepřeslechnutelné opozici. Zahrnovat mě do stejné party s Topolánkem, Dalíkem či Langerem je opravdu velmi hnusná konstrukce. Je to podobné, jako když se o mě v tzv. Kubiceho zprávě tvrdilo, že mám tajná konta v Latinské Americe. To tehdy ÚOOZ a zejména jeho tehdejší šéf Kubice také silně přestřelil a ovlivnil volby. Ale média to brala, alespoň ta s vazbami na Ivana Langera. 

Jednoznačně prohlašuji, že s tzv. solárním byznysem nemám nic společného a nikdy jsem neměl. Fakt, že tyto fabulace deníku E-15 či spíše jeho zdrojů žádné jiné médium opakovaně nepřebírá, mluví sám za sebe. Přesto důrazně žádám veškerá média, včetně vydavatelství Mladá fronta, aby tyto informace nadále nezveřejňovala, protože se nezakládají na pravdě. Jsem připraven se proti takovým informacím tvrdě bránit právní cestou.

Ať deník E-15 odhalí své zdroje informací nebo ať přestane fabulovat. Je možné, že spojení mého jména a citlivé kauzy může prodávat noviny, ale není možné tak činit na základě výmyslů. I v naší zemi je to totiž trestné.

Ve spolupráci se svým právním zástupcem jsem zahájil přípravu trestního oznámení pro pomluvu. Vyzývám tímto zdroje deníku E-15, ať už je to BIS, ÚOOZ či někdo z Vrchního státního zastupitelství, aby přestaly šířit nepravdivé informace o mé osobě. Anebo naopak, aby s nimi otevřeně předstoupil před veřejnost.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…