Paroubek: Syrský prezident Asad ocenil postoj České republiky

15.01.2015 15:22

Syrský prezident B. Asad ocenil postoj České republiky, co se týče občanské války v Sýrii, a uvedl, že české firmy by se po válce mohly podílet na obnově Sýrie. Praha byla podle Asada objektivnější než řada evropských států, a to přesto, že vláda i další političtí představitelé ČR byli tlačeni k tomu, aby se Sýrií přerušili vztahy.

Paroubek: Syrský prezident Asad ocenil postoj České republiky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Český ministr zahraničí Zaorálek před časem řekl, že by v boji s Islámským státem (IS) nebyla být vylučována spolupráce s Asadem a Teheránem. Jsem rád, že doma kritizovaná zahraniční politika České republiky dochází ocenění v zahraničí, a to u prezidenta, který má mezi obyvatelstvem Sýrie zdrcující podporu.

B. Asad také uvádí, že postoj států Evropské unie vůči Sýrii se sice mění, ale jde jen o velmi pomalou a nesmělou změnu. Mnoho se politici dělat neodvažují, neboť před tím čtyři roky syrský stát, prezidenta, armádu i vše ostatní démonizovali. Nyní tedy politici EU připouštějí teror na syrském území, ale viní z něho syrského prezidenta.

Aby však mohl být Islámský stát v Iráku i Sýrii poražen, je třeba, aby Západ (tedy i USA) změnil svůj přístup k Íránu i k syrskému prezidentovi Asadovi. Úvahy o vycvičení a nasazení bojovníků protiasadovské opozice proti IS jsou pouhým blouzněním, které k vítězství nad IS nepovede, i kdyby bylo uskutečněno.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…