Paroubek: Ukrajinská komedie plná omylů

03.06.2018 13:30

V poslední době v rámci až průsvitně pitomých dezinformačních kampaní, se jako konzumenti zpráv světových (rozuměj západních) informačních agentur stále dozvídáme o různých útocích ruských zpravodajských služeb.

Paroubek: Ukrajinská komedie plná omylů
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nemá smysl již ani psát o tom, že údajných útocích. Útok na otce a dceru Skripalovi, když otec byl britským agentem v rámci ruské zpravodajské služby a tedy nejspíš dvojitým agentem, vedl k vyostření vztahů s Ruskem. Dodnes nebyly předloženy zcela věrohodné důkazy o tom, že by Skripalovi byli přiotráveni nervovým plynem ruskými zpravodajskými službami. Přesto velká část západoevropských vlád a samozřejmě také vláda americká, vyhostily z ambasád Ruska ve svých zemích ruské diplomaty – údajné špiony. Prostě na Západě začala antiruská špionománie hodná vrcholných let studené války.

V úterý jsme se dozvěděli, že byl prý z iniciativy ruských zpravodajských služeb, zavražděn známý (nikdy předtím jsem jeho jméno neslyšel) ruský kritik prezidenta Putina působící na Ukrajině, novinář Babčenko. A samozřejmě okamžitě se skloňoval v souvislosti s údajnou vraždou v různých pádech Kreml a kremelská politika. Na včerejší tiskové konferenci ukrajinských zpravodajských služeb se však nečekaně a náhle antiputinovský kritik Babčenko objevil mezi živými.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Celá věc prý byla zinscenována ukrajinskými zpravodajci, aby byli odhaleni ti, kdo si objednávají jménem ruských zpravodajských služeb vraždy, v tomto případě prý novináře Babčenka. Prostě ukrajinské zpravodajské služby se zamotávají do svých tvrzení a podivných machinací, do svých konstrukcí a do svých lží. Dokonce i obvykle klidní Reportéři bez hranic tuto ukrajinskou šarádu a provokaci odsoudili. Je to prostě neslýchaný pokus o další manipulaci s mezinárodním veřejným míněním, který má dokázat zlotřilost Putinovy vlády.

Řekněme si ale otevřeně, že pokud kauza novičok vzbudila velké pochybnosti (ale jed novičok má tak hezký ruský název, že se to prostě hodilo ho propagandisticky použít) tak v tomto případě se jedná o naprostou blamáž ukrajinských zpravodajských služeb. Ty prostě nejsou schopny zvládnout nic. Jejich západní protějšky by je na organizaci dezinformačních kampaní neměly vůbec využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…