Paroubek: Vražda labouristické poslankyně

18.06.2016 21:11

Velkou Británií týden před hlasováním o případném odchodu Británie z EU otřásla vražda labouristické poslankyně Jo Coxové, matky dvou malých dětí. Jejím pravděpodobným vrahem je 52letý radikální stoupenec odtržení Británie od EU.

Paroubek: Vražda labouristické poslankyně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Průzkumy veřejného mínění, tak jak je včera zveřejnily přední britské deníky, například Financial Times, ukazují, že v posledních dnech převažují mezi britskými občany zastánci Brexitu, tedy odchodu Británie z EU. Podle britské agentury pro výzkum veřejného mínění IPSOS, která je tradičně zřejmě nejpřesnější britskou agenturou pro výzkum veřejného mínění ovšem každý pátý z těch, kdo by v těch předchozích dnech hlasovali pro Brexit, může ještě své stanovisko změnit. A agentura také uvedla, že jsou stále ještě voliči, a je jich nezanedbatelná část, kteří nejsou rozhodnutí.

Ze zkušeností vím, že v té závěrečné fázi kampaně, kdy jsou šance na výhru ve volbách každého z táborů vlastně rovnocenné, už nehrají velkou roli věcné argumenty, ale emoce. A teď se jedná velká emoce objevila.

Ostatně, i když zastánci zachování členství Británie v EU měli do konce května jasnou převahu. situace se během dvou týdnů změnila. Co se týče argumentů, tak převahu sice mají stále,ale.... Jejich převaha ve veřejném mínění se změnila do opačného pólu.

Vražda laboruistické poslankyně, která byla velmi aktivní účastnicí kampaně proti Brexitu a za zachování členství V. Británie v EU, může být důležitým emočním prvkem, který může veřejné mínění v Británii převážit směrem k zachování členství v EU…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.