Paroubek: Vysvědčení hejtmanů podle Mladé fronty Dnes

02.09.2016 21:01

Jak už před pár dny avizovala Mladá fronta Dnes (MfD), bude tento Babišův deník před krajskými volbami známkovat jednotlivé krajské hejtmany. To by bylo v pořádku, kdyby se jednalo o zcela nezávislý deník. Typu Guardianu nebo Le Mondu. Ovšem nezávislost novin je zejména v českých podmínkách u mainstreamových médií něco zcela neznámého. Tak jak jsme to poznali i v minulosti, před Babišovou akvizicí tohoto deníku, kdy MfD byla věstníkem české pravice. Takže i tehdy mluvit o nějaké její objektivitě nebylo možné. A. Babiš koupil MfD proto, aby o něm média „začala říkat pravdu“.

Paroubek: Vysvědčení hejtmanů podle Mladé fronty Dnes
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pokud se někde někdo z novinářů, kteří v MfD dříve pracovali, dnes rozčiluje nad neobjektivností Babišovy MfD, měl by se plácnout přes ústa. Jako novináři v MfD byli úplně stejní, ne-li horší než její dnešní novináři…

Před několika dny odmítlo pět politických stran, včetně dvou vládních, tedy ČSSD a KDU-ČSL účast v politických debatách pořádaných MfD.

Je to samozřejmě špatné rozhodnutí, ale lepší rozhodnutí vedení těchto stran šlo jen těžko očekávat. Být součástí promyšleného marketingu A. Babiše by pro ně bylo ještě horší. Kritizovat proto rozhodnutí pěti politických stran, které se nezúčastní debat MfD, prostě soudný pozorovatel nemůže. Zejména tehdy, pokud vidí v MfD dnešní (pátek 2.9.) akci „Vysvědčení hejtmanů“.

Podle očekávání, pokud by se mě na to někdo zeptal dopředu, tak bych mu to řekl, je hejtmanem s nejlepším vysvědčením liberecký hejtman Půta, který není sociální demokrat. Půta je podle MfD nejlepším hejtmanem i navzdory tomu, že se dodneška nezbavil svého obvinění ze strany policie a státního zastupitelství. V ČSSD řešili obvinění hejtmana Rozbořila, který jistě bude tohoto svého pofidérního obvinění z nespecifikovaného trestného činu zbaven brzy po volbách, tak, že hejtman Rozbořil na kandidátce ČSSD chybí.

Hnutí STAN, které osobně považuji za jednoho ze dvou favoritů voleb, ovšem Půtovo obvinění při jeho nominaci nevadilo. A nevadí ani MfD, neboť hejtman Půta zkrátka není sociální demokrat, což mu v MfD otevřelo cestu k tomu být nejlepší. Sociálně demokratický hejtman přece nejlepší být nemůže, to by přece mohlo zkazit vyhlídky podivných kandidátů na hejtmana za hnutí ANO ve volbách na úspěch. To je jasný příklad manipulace ze strany médii A. Babiše…

Ani komunistický hejtman MfD tolik nevadí, jako jí vadí hejtmani sociálnědemokratičtí ve své velké většině. V Ústeckém kraji komunista jasně vyhraje a sociální demokracie bude dále oslabena......Babišovi lidé to berou jako fait accompli a A.Babišovi to plně vyhovuje .

U hodnocení hejtmana Běhounka z Vysočiny, který za osm let neměl jediný skandál a jehož práce byla velmi solidní, se objevuje, že prý vadí jeho komunistická minulost. Pan hejtman odložil komunistickou legitimaci před téměř 27 lety. A vlastně ji jako vynikající ortoped nikdy ani nepotřeboval. Naopak hejtman Bubeníček, kterého osobně považuji za velmi slušného a pracovitého člověka, ovšem jako komunista MfD nevadí.. ..

Samozřejmě, že nejvíce MfD vadí, tedy přesněji Babišovu marketingovému týmu, jehož je MfD prodlouženou rukou, dva nejambicióznější sociálnědemokratičtí hejtmani: Zimola a Hašek.

Ti mají také podle očekávání nejhorší vysvědčení. To je ovšem velmi vzdáleno realitě. Odvolávat se v hodnocení práce hejtmana na nějaké vnitrostranické půtky v ČSSD je vrcholně trapné, ale i přesto se to stalo jak u hejtmana Zimoly, tak u hejtmana Haška. Vnitrostranické půtky však s realitou jejich práce na hejtmanství nemají nic společného.

Stačí se projet třeba po jihočeských silnicích a vidět, co se hejtmanu Zimolovi za osm let podařilo… A koneckonců také hejtman Hašek má řadu viditelných pomníků své pozitivní činnosti. MfD to krásně charakterizovala, že prý Jihomoravský kraj nemá vážnější problémy. Nemá je prostě proto, že tam někdo osm let dobře pracoval...

Krátce řečeno – hodnocení MfD je trapné a manipulativní a jen ukazuje, jaké oblbování čeká čtenáře MfD ještě jeden měsíc, zbývající do krajských voleb, které, nedej bože, by mohly rozhodnout o vítězství hnutí ANO a decimaci sociální demokracie…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.