Passer (Pro Prahu): Jedinými právoplatnými majiteli loga ve tvaru srdce jsme my

04.09.2014 8:50

Soud odmítl návrh na předběžné opatření na logo ve tvaru srdce.

Passer (Pro Prahu): Jedinými právoplatnými majiteli loga ve tvaru srdce jsme my
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Lídr kandidátky politického hnutí PRO PRAHU pro komunální volby Zbyněk Passer

Městský soud v Praze odmítl návrh na předběžné opatření od subjektu PRO. Ten se domáhal, aby politické hnutí Pro Prahu přestalo užívat známé logo ve tvaru srdce.

„Rozhodnutí soudu vítáme a jsme přesvědčeni, že jedinými právoplatnými majiteli loga ve tvaru srdce jsme my. A jak se ukazuje tento názor má i soud,“ okomentoval verdikt soudu volební lídr Pro Prahu Zbyněk Passer.

„Jsme přesvědčeni, že se Petr Dimun pokusil při prodeji ideového námětu loga o podvod a tuto skutečnost chceme řešit i soudně. Každý rozumný člověk po rekapitulaci všech faktů musí vidět, že se jedná o snahu poškodit naše politické hnutí a parazitovat na naší úspěšné předvolební kampani,“ dodala předsedkyně hnutí Petra Venturová.

Logo vzniklo pro politické hnutí Pro Prahu a na tvorbě jeho ideového konceptu se tehdy spolupodílel i Petr Dimun a jeho společnost. Jak se ukázalo, Petr Dimun se pokusil poskytnout tentýž ideový koncept loga jinému subjektu bez vědomí hnutí Pro Prahu. V této době již hnutí několik měsíců logo ve tvaru srdce používalo v kampani.  

Dokonce se nyní ukázalo, že subjekt PRO se společně se stranou Česká Suverenita přihlásilo do komunálních voleb pod totožným volebním názvem PRO PRAHU, čímž potvrdil snahu poškodit hnutí nejenom ohledně loga ale i samotného názvu volební kandidátky.  Magistrát hl. m. Prahy v této věci nakonec rozhodl, že do komunálních voleb pod názvem Pro Prahu pustí pouze naše politické hnutí, kandidátní listina koalice PRO a České Suverenity byla magistrátem odmítnuta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.