Pavel Sehnal (ODA): Voda základ života

13.08.2020 20:30

Z krajiny dlouhodobě mizí voda, řečiště potoků a řek jsou toho důkazem. Příroda zatížená důsledky civilizace tomu nedokáže čelit. Obří parkoviště nákupních center, stovky kilometrů asfaltových komunikací, které nahradily zemědělskou půdu, nemohou vsáknout dešťovou vodu, která po několika hodinách nenávratně mizí v sousedním Německu.

Pavel Sehnal (ODA): Voda základ života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

„Nepřijde-li vláda do dvou let s komplexním plánem opatření na udržení vody v krajině, bude zle,” burcuje Pavel Sehnal, předseda ODA. „V boji se suchem nelze spoléhat na nahodilé akce. Ministerstvo životního prostředí by se mělo postavit do čela mezirezortní skupiny v koordinaci s ministerstvy zemědělství, pro místní rozvoj a dopravy a připravit komplexní plán pro udržení vody, proti vysušení naší země. Je potřeba se zamyslet nad každou kapkou vody, která v horách naprší, jak ji zachytit a jak pomoci přírodě obnovit funkce, které v důsledku civilizačních zásahů do přírody a intenzivní výstavby pozbyla,” upřesňuje Sehnal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…