Pehr (KDU-ČSL): Rozhodujme zodpovědně

01.10.2017 17:47

Tak nám to začalo. Ptáte se co? Přece předvolební kampaň, kdy mnoho stran se nás všechny bude snažit přesvědčit o své pravdě.

Pehr (KDU-ČSL): Rozhodujme zodpovědně
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Michal Pehr

Volič rozhodne, komu dá hlas a kdo bude vládnout. Politici se budou hádat. Republika bude zaplavena hesly, letáky a plakáty. A to i přesto, že nově vzniklý Úřad pro dohled nad financováním politických stran a hnutí způsobí, že těch plakátů bude méně. Vznik této instituce považuji za špatný, i když vznikal s dobrým úmyslem. Ve skutečnosti totiž bude omezovat demokratickou soutěž, která je již beztak omezena nespravedlivým volebním systémem zvýhodňujícím některé strany. Jak to, že malé strany potřebují na poslanecký mandát 50 tisíc hlasů a velké jen 20 tisíc? Není to nespravedlivé?

Přes všechny nedostatky máme svobodné volby, a tak je využijme! Při těch posledních zůstalo 48 % voličů v našem kraji doma. Občané rozhodnou o nejen o budoucnosti naší země na další roky, ale i o tom, zda-li naše země bude mít blíže k oligarchii či k demokracii. Zvítězí tradiční strany anebo nová hnutí, kde má hlavní slovo jeden muž, který si hnutí založí kvůli ochraně a rozšíření svého majetku?

Rozhodujme zodpovědně!

Michal Pehr
KDU-ČSL Ústecký kraj

Zdroj: usteckykraj.kdu.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…