Pek (Piráti): Z otevření cyklostezky si udělalo vedení obce takovou pěknou reklamu placenou z veřejného rozpočtu

21.09.2020 9:15

Komentář Vejprnického zastupitele a ombudsmana Jiřího Peka (Piráti) k otevření cyklostezky Vejprnice-Plzeň

Pek (Piráti): Z otevření cyklostezky si  udělalo vedení obce takovou pěknou reklamu placenou z veřejného rozpočtu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Na stavbě cyklostezky mezi Plzní a Vejprnicemi se ukazuje, že ani stranický dres jedné barvy neznamená, že budou politici koordinovat svou práci tak, aby občanům něco přinesla. V tomto případě nová cyklostezka končí uprostřed údolí bez návaznosti na město. Jsem sice rád, že se po našem nátlaku a pořádaných cyklojízdách konečně podařilo po patnácti letech slibů cyklostezku vybudovat alespoň v této podobě, ale absolutně nemůžu souhlasit s předražeností celé akce. Zaplacená cena za stavbu je 27,4 milionů korun, přičemž ta vysoutěžená byla 22,6 milionů korun. Došlo tak k navýšení o 21 %. Paradoxní je, že cena cyklostezky by měla být podle normativu Státního fondu dopravní infrastruktury dokonce jen 17,7 milionu korun.

Z otevření cyklostezky si politici udělalo vedení obce takovou pěknou reklamu placenou z veřejného rozpočtu. Škoda jen, že volby nejsou každé tři měsíce, to bychom byli rázem cyklovelmocí, když vidím, jak se tu před volbami stříhají pásky o sto šest.

Připravil jsem pro Vás petici za urychlené a bezpečné napojení cyklostezky na Slovanské Údolí, kterou bude možné podepsat v místě slavnostního zahájení od 14 hodin v bývalé cementárně Vejprnice tuto sobotu nebo online ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.