Pek (TOP 09): Odpověď hlavního města Prahy déle než měsíc nepřicházela

22.10.2016 14:04

Vyjádření 1. zástupce starosty Prahy 10 Tomáše Peka (TOP 09) ke čtvrtečnímu rozhodnutí zastupitelstva hlavního města Prahy.

Pek (TOP 09): Odpověď hlavního města Prahy déle než měsíc nepřicházela
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jsem rád, že zastupitelé HMP schválili memorandum o spolupráci mezi MČ Praha 10 a hlavním městem Praha. Těší mě, že budoucí využití pozemků sousedících se stadionem bude plně respektovat požadavky občanů MČ Praha 10 - v první řadě prioritní požadavky na parkování, v druhé řadě zajištění biokoridoru, a vybudování cyklostezky kolem Botiče, a nakonec i vznik náměstíčka.

Jednání byla zdlouhavá. Proto, aby se věc posunula dále, městská část schválila již v září znění memoranda, aniž by dále čekala na odpověď hlavního města Prahy, která déle než měsíc nepřicházela. Tímto jsme se snažili přimět radního Grabeina Procházku a magistrát k větší aktivitě - a proto, sice se zpožděním, ale přece, došlo ke schválení memoranda hlavním městem v námi navrhovaném znění, které je dle mého názoru solidním průnikem požadavků obou stran.

Do budoucna nic nebrání hlavnímu městu Praha bez součinnosti s MČ řešit nákup stadionu Ďolíček. Lze odděleně řešit nákup a rekonstrukci stadionu a zvlášť správu a využití sousedních pozemků s přihlédnutím k požadavkům MČ. Městská část Praha 10 toto řešení podporuje, i když si dovede představit, že celý proces mohl být mnohem rychlejší, pokud by věc byla od začátku konzultována s městskou částí a nedošlo k poněkud ukvapenému přijetí usnesení HMP v březnu tohoto roku.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…