Pekarová Adamová (TOP 09): Budeme s Izraelem tak dlouho, jak to bude situace vyžadovat

05.12.2023 9:15 | Tisková zpráva

Předseda Senátu Miloš Vystrčil a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová včera navštívili Izrael. V rámci své jednodenní cesty jednali s předsedou izraelského Knesetu Amirem Ochanou a navštívili i jedno z míst, kde došlo letos 7. října k útokům teroristů z hnutí Hamás proti izraelským civilistům.

Pekarová Adamová (TOP 09): Budeme s Izraelem tak dlouho, jak to bude situace vyžadovat
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předseda Senátu Miloš Vystrčil a předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová dnes uskutečnili na pozvání předsedy Knesetu Amira Ochany pracovní cestu do Státu Izrael.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57636 lidí

„Země, která je s námi historicky spjata a mnohokrát nám pomohla, když jsme potřebovali, teď potřebuje nás. Od počátku svého vzniku musí židovský stát obhajovat svou existenci a v tomto boji má plnou podporu České republiky. Pokud totiž nenávist necháme vyhrát na jednom místě, rychle se dostane na další a časem jí budeme muset čelit všichni. Nemůžeme proto přihlížet bezpráví, nemůžeme nechat bez povšimnutí šířící se vlnu antisemitismu a nemůžeme nechat vyhrát teroristickou propagandu nad pravdou. Jsme a budeme s Izraelem tak dlouho, jak to bude situace vyžadovat,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Parlamentní delegace navštívila kibuc Kfar Azza, na jehož obyvatele hamásovští teroristé letos 7. října bestiálně zaútočili. Na programu byla též návštěva zraněných vojáků v nemocnici Ichilov a pracovní jednání s předsedou Amirem Ochanou či předsedou Zahraničního a obranného výboru Knesetu Juli Edelsteinem.

„V kibucu Kfar Azza jsme na vlastní oči viděli, čeho jsou teroristé schopni. I po dvou měsících je nyní již opuštěná vesnice plná míst, z nichž běhá mráz po zádech. Mluvili jsme s přeživšími, s těmi, kteří jako první pomáhali na místě i s těmi, kteří dodnes identifikují těla obětí. Jsem velmi rád, že Česká republika stojí na straně Izraele a podporuje jeho obranyschopnost a jeho boj proti terorismu. Izrael je příkladem toho, jak se může země hrdinně bránit, i když to není jednoduché,“ doplnil předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nikdo nepoškodil naší zemi víc, než Pekarová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKunamila , 05.12.2023 11:41:11
...

|  9 |  0

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…