Pekarová Adamová (TOP 09): Chucpe, tak to je přesně to, co tady někteří předvádějí

13.05.2022 11:33

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 k opozičním obstrukcím

Pekarová Adamová (TOP 09): Chucpe, tak to je přesně to, co tady někteří předvádějí
Foto: Reprofoto: Twitter
Popisek: Markéta Pekarová Adamová před vitrínou s předměty

Vážené dámy, vážení pánové.

Já mám pocit, že byť nerada, zdržuji zrovna u pořadu schůze. Tak je potřeba si něco připomenout a dát si tady jenom lehkou exkurzi do tohoto týdne. Pokud potřebujeme definici slova chucpe, tak to je přesně to, co tady někteří kolegové a kolegyně předvádějí. Tento týden v úterý neprojednali jsme nic, protože jsme tady dvě a půl hodiny měli debatu jenom o pořadu schůze, další část byla přestávka na jednání klubu hnutí ANO. A kam jsme se posunuli ten den? Nikam. Včera jsme začínali den dvěma přestávkami, celkově dvě hodiny. Kam jsme se mohli posunout? Také nikam.

Pokud tady někdo má pocit, že není co projednávat ve výborech, nechcete si sáhnout do svědomí, jestli to náhodou není tím, že tady právě nejsou ty normy projednávány dál? A že tady místo toho, abychom se jim věnovali, trávíme spoustu času řečněním už jenom u této části programu - pořadu schůze? A nemyslíte si, že právě to je příčinou toho, proč v těch výborech, například i v ÚPV, není té agendy tolik?

Opoziční okénko. Věc, na kterou velmi často reagujete. My jsme v opozici zažívali něco jako opoziční okénko tak jednou za půl roku, za rok. Připomeňte mi přátelé kolegové, jestli to tak bylo, prostřednictvím paní předsedající. Myslím, že zcela jistě. Za toto volební období opoziční okénko - v každém týdnu jednacího týdne tři hodiny vymezeny. Velkorysost celkem velká. Myslím si, že to je opravdu vstřícnost. Není? Není? Opravdu ne? (Nesrozumitelné výkřiky z pléna zleva.) Tak si to budeme počítat v tomhle tom případě. Mám pocit, že tady někteří mluví v tomto případě trošičku jenom pro ty kamery a pro ty venku, ale ve skutečnosti, ve skutečnosti si sáhněte, prosím, do svědomí, proč se tady nedostáváme k tomu, abychom posouvali ty věci dál. A opravdu, prosím, buďte k sobě aspoň v této věci upřímní, i když vidím, že vám to moc příjemné není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.