Pekarová Adamová (TOP 09): Korejská republika je třetím největším investorem v ČR

07.06.2023 19:05 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová jednala v Praze se svým korejským protějškem Kim Jin-pyoem. Hlavními tématy byla česko-korejská spolupráce na poli politickém i v oblasti ekonomiky.

Pekarová Adamová (TOP 09): Korejská republika je třetím největším investorem v ČR
Foto: Hana Brožková
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Paní předsedkyně, která navštívila Koreu letos v březnu, pozvala také svého protějška na Parlamentní summit Mezinárodní Krymské platformy. Její druhý ročník se uskuteční v Praze letos v říjnu.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29696 lidí

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová jednala v Praze s předsedou Národního shromáždění Korejské republiky Kim Jin-pyoem. „Naše země sdílejí stejné demokratické hodnoty. Jejich uchování ve světě ovšem není automaticky garantováno. Minulý rok potvrdil, že to není prázdná fráze. Ukrajina je ve válce s Ruskem kvůli svému rozhodnutí vyznávat tyto hodnoty a vybudovat demokratickou, prosperující zemi založenou na právním státě a úctě k základním lidským právům a svobodám. Pana předsedu jsem proto pozvala do Prahy na říjnové zasedání druhého ročníku Parlamentního summitu Mezinárodní Krymské platformy. Jsem si jistá, že jeho zkušenosti a znalosti budou pro účastníky jednání obohacující a že budeme pokračovat v širší diskusi o obraně našich společně sdílených hodnot,“ uvedla bezprostředně po jednání předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Oba činitelé jednali rovněž o česko-korejské obchodní spolupráci. „Korejská republika je třetím největším investorem v České republice a druhým nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky v Asii. Postupuje rovněž vzájemná spolupráce v oblasti dodávek léků, kterou jsme řešili již při mé první návštěvě v Soulu v březnu. Jsem také ráda, že se podařilo obnovit přímou leteckou linku mezi našimi metropolemi,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Ta v rámci své březnové cesty, na které ji doprovázela početná podnikatelská delegace, navštívila kromě hlavního města Soulu i významné jihokorejské obchodní velkoměsto Pusan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…