Pekarová Adamová (TOP 09): Lidé ukázali, že se umí spojit pro dobrou věc. Chceme jim to ulehčit

31.03.2020 9:19

TOP 09 spouští projekt „Musíme to zastavit“, kterým propojí dobrovolníky z celé republiky. Češi už ukázali, že si dokážou poradit sami. Celá republika šila roušky a ochranné pomůcky si vyráběla svépomocí. Web projektu je „mostem“, který spojuje dobrovolníky ze všech koutů republiky s lidmi, kteří pomoc potřebují.

Pekarová Adamová (TOP 09): Lidé ukázali, že se umí spojit pro dobrou věc. Chceme jim to ulehčit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Vzhledem k tomu, že nejohroženější skupinou koronavirovou pandemií jsou senioři, mohou teď dobrovolníci nabízet svou pomoc hlavně jim.

„Téměř měsíc sledujeme v přímém přenosu neuvěřitelné úsilí dobrovolníků, starostů ale také firem v boji s epidemií koronaviru. Zároveň je ale hodně lidí, kteří pomoc potřebují. Rozjíždíme proto projekt, který chce dobrovolníky propojit a který každému potřebnému ukáže, že není sám,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

TOP 09 proto spustila web www.musimetozastavit.cz, který propojuje dobrovolníky s lidmi, kteří naopak pomoc hledají. Interaktivní mapa na webu ukazuje, kde zrovna je pomoc potřeba i kde ji naopak dobrovolníci nabízí. Nezáleží na tom, jestli hledáte pomoc pro sebe, nebo pro příbuzné na druhém konci republiky.

Propojujeme dobrovolníky s potřebnými

Do projektu Musíme to zastavit se zapojila také řada starostů a radních za TOP 09. Dobrovolníci navíc do interaktivní mapy postupně zanáší aktivity jednotlivých měst a obcí z různých míst po republice. TOP 09 tak využívá svou síť kontaktů a různé nezávislé iniciativy propaguje, aby jim pomohla zvýšit jejich dosah.

„Zapojili jsme naše dobrovolníky a na projekt vyčlenili peníze z rozpočtu.  Tím můžeme pomoc propojovat, aniž by to jakkoli zatěžovalo samotné dobrovolníky nebo místní starosty a zastupitele, kteří mají v tuto chvíli plné ruce práce,“ vysvětluje poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Zároveň připouští, že projekt se může postupem času transformovat, podle toho, jaké služby budou lidé v době omezeného pohybu skutečně potřebovat. „Naším cílem je vytvoření sítě, která nikoho nenechá spadnout do pocitu, že se nemá na koho obrátit. Lidé ukázali, že se umí spojit pro dobrou věc a my jim to chceme ulehčit,“ uzavírá předsedkyně TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…