Pekarová Adamová (TOP 09): Přeji von der Leyenové ve funkci mnoho štěstí

17.07.2019 10:33

Komentář na facebookovém profilu ke zvolení von der Leyenové na post předsedkyně Evropské komise

Pekarová Adamová (TOP 09): Přeji von der Leyenové ve funkci mnoho štěstí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V rámci "Expedice neuhneme 2017" představovala TOP 09 svůj volební program v Únětickém pivovaru. Zúčastnili se čestný předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek

Ursula von der Leyen byla zvolena předsedkyní Evropské komise. Věřím, že v této funkci obstojí, má pro to velmi dobré předpoklady. Již od roku 2005 pracuje v exekutivních funkcích. Postupně byla ministryní pro rodinu, ministryní práce a sociálních věcí (zasadila se o podporu zaměstnanosti matek a rozvoj mateřských škol na západě Německa) a v roce 2013 se stala první ministryní obrany v historii Německa.

Ve své dnešní promluvě k europoslancům hovořila mj. o novém evropském klimatickém zákoně, podle svých slov se také zapojí do boje s dezinformacemi, nenávistnými komentáři a zásahy do voleb zvenčí, a zároveň apelovala na respektování vlády práva (na které země tím narážela, asi není potřeba dodávat).

Stává se předsedkyní v těžkých časech, bude muset čelit tlakům nacionalistů a populistů, pro které je Evropská unie často hromosvodem jejich vlastních neúspěchů, zároveň bude muset řešit výzvy, které Evropu čekají v oblasti ochrany životního prostředí. Velmi kvituji, že jedním z bodů jejího programu je ztrojnásobení rozpočtu na program Erasmus+. Vzdělaná a otevřená evropská společnost je totiž předpokladem pro prosperitu v jednotlivých zemích.

Přeji jí proto ve funkci mnoho štěstí, její úspěch je v bytostném zájmu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…