Pekarová Adamová (TOP 09): Tchaj-wan musí zůstat ostrovem svobody

22.07.2022 11:32 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová se včera setkala s předsedou tchajwanského Legislativního dvora You Si-kunem.

Pekarová Adamová (TOP 09): Tchaj-wan musí zůstat ostrovem svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Hlavním tématem jednání byla užší vzájemná spolupráce na parlamentní úrovni. Předseda tchajwanského zákonodárného sboru na závěr návštěvy pozval předsedkyni Sněmovny na oficiální návštěvu své domoviny.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová dnes jednala s delegací vedenou předsedou Legislativního dvora Čínské republiky (Tchaj-wanu) You Si-kunem.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9636 lidí

„I přes značnou geografickou vzdálenost našich zemí nás s Tchaj-wanem pojí velmi silné pouto sdílených demokratických hodnot. Z naší vlastní historie si až příliš dobře pamatujeme, jaké je žít ve sféře vlivu uzurpátorské totalitní mocnosti. Kdo jiný by se tedy měl zasazovat o to, by Tchaj-wan zůstal i nadále ostrovem svobody?“ podotkla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Mezi konkrétními oblastmi zamýšlené užší spolupráce zmínila předsedkyně Poslanecké sněmovny především výměnu know-how v oblasti kybernetické bezpečnosti a hybridních hrozeb. V úvahu by výhledově přicházely i vzdělávací výměnné pobyty zaměstnanců úřadů.

Předseda tchajwanského zákonodárného sboru na závěr setkání oficiálně pozval předsedkyni tuzemské Sněmovny na návštěvu Tchaj-wanu. „Pozvání si velice vážím. Jsem si jistá, že taková cesta plynule naváže na předloňskou misi předsedy Senátu Miloše Vystrčila a přispěje k dalšímu prohloubení slibně započaté spolupráce mezi našimi parlamenty. Zároveň využijeme této cesty k rozvoji našich obchodních vztahů a politickou delegaci doplníme i zástupci českých podnikatelů,“ dodala předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.