Peksa (Piráti): Mají rekordní zisky a pobírají miliardové dotace. My to vidíme a řešíme

06.09.2023 12:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dotacím a oligarchům.

Peksa (Piráti): Mají rekordní zisky a pobírají miliardové dotace. My to vidíme a řešíme
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

DVA ROKY OD REZOLUCE BABIŠ

Před dvěma lety jsme v Evropském parlamentu (nezastírám, že i s mým přičiněním) schválili rezoluci, která jasně pojmenovala střet zájmu Andreje Babiše. Taky jsme důrazně upozornili na to, že se nám v Česku kolem dotací rozmáhají oligarchické struktury.

To první se podařilo vyřešit ve volbách, s tím druhým potřebujeme ještě pořádně pohnout. Ono tehdy ostatně víc než rok trvalo, než jsme vůbec shromáždili dostatek důkazů, musela kvůli tomu dokonce do Česka evropská kontrolní mise.

Ale myslím, že čas ukázal, že to nebyla žádná laciná předvolební kampaň. Naopak, už tehdy jsme pojmenovali problém, který v plném rozsahu vidíme až dnes. Je to o špatném systému, který sype obrovské peníze neznámo kam. Výsledkem je, že třeba velké potravinářské a zemědělské firmy mají rekordní zisky a pobírají miliardové dotace, zatímco Češi kvůli vysokým cenám jezdí na nákupy do Polska.

Piráti jsou jediná česká strana, která na to důrazně upozorňuje a skutečně chce tyhle problémy řešit. Všichni ostatní se tváří, jako by o dotační oligarchii v životě neslyšeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A vidíte i někoho, kdo by vám vysvětlil, proč a za co jsou dotace?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTen vzadu , 06.09.2023 12:16:48
Z vás závist jen kape.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu