Peksa (Piráti): Nový plán pro průmysl v Evropě

15.04.2023 20:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o klimaticky neutrálním průmyslu

Peksa (Piráti): Nový plán pro průmysl v Evropě
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Nový zákon o klimaticky neutrálním průmyslu, který Evropská komise předložila v polovině března, nastaví co nejpříznivější podmínky pro odvětví, která jsou klíčová k dosažení klimatické neutrality do roku 2050.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí

Evropská unie v porovnání s ostatními silnými hráči silnou společnou průmyslovou politiku až doteď neměla. Ve chvíli, kdy zásadní transformace průmyslu nabírá na obrátkách po celém světě, je dobré nastavení společného postupu nutné pro to, abychom si udrželi silnou pozici na globálním trhu.

Plán se soustředí na posílení investic do vývoje technologií klíčových pro zelenou transformaci a také na zjednodušení a zrychlení povolovacích procesů pro nízkoemisní technologie. Návrh má za cíl posílit evropskou soběstačnost a konkurenceschopnost - ne všechno musí být nutně vyrobeno v Evropě, ale měli bychom posílit naše výrobní kapacity.

Na novém návrhu je samozřejmě také co kritizovat. Jako vždycky jde o příležitost, u které záleží na způsobu přeměny v realitu. Česko dlouhodobě zaostává v podpoře zelených technologií a implementaci klimatické politiky. U podpory průmyslu je ale nutné nezaspat a správně ji zacílit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii