Peksa (Piráti): Politika strachu je prakticky základním kamenem Babišovy politiky

24.01.2023 4:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Andreji Babišovi.

Peksa (Piráti): Politika strachu je prakticky základním kamenem Babišovy politiky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Andrej Babiš o sobě ve své prezidentské kampani tvrdí, že je prý jediný, koho neuplatí, neovlivní a ani nezastraší. No budiž. On na druhou stranu sám zvládá všechna tři kritéria na jedničku s hvězdičkou.

Kampaň do druhého kola prezidentských voleb, které vyvrcholí příští sobotu, jede už na plné obrátky. Andrej Babiš, vlastními slovy „jediný nezávislý kandidát“, který byl na druhou stranu do prezidentských voleb nominován svojí vlastní stranou ANO, se snaží své voliče přesvědčit, že je čistý jak lilie. Pojďme se tedy na ta jeho tvrzení podívat trochu zblízka.

  1. Nenechá se prý zastrašit. Na druhou stranu je politika strachu prakticky základním kamenem Babišovy politiky jako takové. Podobně, jako jeho blízký kamarád Viktor Orbán (takový ten pán, co během vysávání evropského rozpočtu zároveň doma ničí jakékoliv zbytky svobodné demokracie), se totiž Babiš neštítí vést dezinformační kampaň plnou prázdných výmyslů s cílem vystrašit občany natolik, aby ho volili. Ať už jde o generály, co prý mají vyhlašovat válku, nebo Piráty, co vám prý mají nastěhovat uprchlíky do bytů, vždy šlo o to samé – VYDĚSIT.
  2. Nenechá se prý ovlivnit. Ono taky proč by se Babiš nechal někým ovlivňovat, když sám má moc ovlivnit leccos. Není vůbec náhodou, že Babišovo ANO už napodruhé za poslední rok vyhlásilo zničehonic nedůvěru vládě – čirou náhodou těsně před volbami. Způsob, jakým Andrej Babiš nadále napřímo jako poslanec ovlivňuje skrze svou stranu chod českého parlamentu, začíná nebezpečně připomínat polský scénář Jaroslawa Kaczynského a jeho strany PiS. Akorát teda Kaczynski nevlastní hned několik významných vydavatelství.
  3. Nenechá se prý uplatit. Zda se kdy Babiš nechal uplatit, nevím. Jako jeden z nejbohatších Čechů v celé zemi ale asi ani uplácený být nepotřebuje. V Babišovo kontextu bych se ale zaměřil na to, co si on sám dokázal především zaplatit. Třeba právě takové mediální království okolo vydavatelství Mafry, které příhodně koupil na začátku své politické kariéry, se mu velice vyplatilo. Nedokážu ani na obou rukou spočítat, kolikrát mu jeho koupené noviny otiskly přední stránky článkem na zakázku. Nenechá se uplatit, ale všechno si zaplatí.

O kvalitách Andreje Babiše bych se ve skutečnosti mohl rozepisovat dlouho. Shrnul jsem pro vás proto na svém webu https://protobabis.online alespoň 17 důvodů, proč si myslím, že bývalý premiér a dotační podvodník na Hrad prostě nepatří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice