Pernica (KSČM): Rozhodně nezažíváme okurkovou sezónu

29.07.2020 4:31

Změny, které nás každodenně potkávají, jsou v některých momentech velmi překvapující.

Pernica (KSČM): Rozhodně nezažíváme okurkovou sezónu
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

Změny, které nás každodenně potkávají jsou v některých momentech velmi překvapující. Nastává platnost zpřísňování opatření v rámci zvýšení počtu koronavirové nákazy v naší republice. Je otázkou, zda ministr zdravotnictví skutečně postřehl všechny problémy, které tato nákaza přináší. Krajské hygienické stanice v mnoha případech nestíhají dostatečně rychle informovat občany o tom, zda jsou nebo nejsou nakaženi. Přestože svou práci dělají dobře nedovedou v krátké době navýšit počet svých zaměstnanců. Proto je jistě velmi dobré rozhodnutí, že v těchto případech pomůže armáda.

V některých oblastech je nárůst Covidu-19 velmi prudký. Vyjádření primátora Prahy Hřiba o tom, že nechápe proč má Praha vyšší stupeň rizika je poněkud neprofesionální. Neřešíme však jen Covid-19. Lidé stále více pociťují obavu o svou práci. V některých oborech patrně dojde k propouštění a to může mít nedozírné důsledky na další život lidí. Není totiž možné se za prací stěhovat do jiných koutů republiky. Při vědomí výše finanční odměny by byly náklady pro takovýto přesun neúnosné. Věřme tedy, že vláda bude mít připravena dostatečná opatření, která by vytvořila záchytnou síť pro takto ohrožené.

Mělo by skončit politické handrkování a přetahování o tom, kdo v rámci koronaviru udělal pro občany více. Jednotný postup v tomto dění je tou nejlepší cestou, která může lidem pomoci.

Také zdražování přináší občanům další starosti. Zdražují se byty, potraviny a také ovoce a zelenina. Tedy nezbytnosti, které potřebujeme k dennímu životu. Ve srovnání starostí občanů s politickými hrátkami vysokých představitelů jednotlivých stran je jejich hašteření nepochopitelným jevem. Všichni bychom měli udělat maximum pro zklidnění situace a snažit se pomoci těm, kteří v našem okolí pomoc potřebují.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Bc. Emil Pernica, DiS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.