Pernica (KSČM): Slibujeme jen to co můžeme splnit

09.08.2018 10:01

Před sebou máme podzim a s ním i komunální volby. Každý kdo se rozhodl kandidovat nese plnou zodpovědnost za to, jak jej budou lidé vnímat.

Pernica (KSČM): Slibujeme jen to co můžeme splnit
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

Po celé republice nás zastihlo nepředpokládané horko. Odborníci říkají, že u některých lidí zvyšuje agresivitu. Před sebou máme podzim a s ním i komunální volby. Každý kdo se rozhodl kandidovat nese plnou zodpovědnost za to, jak jej budou lidé vnímat. Sebelepší program politické strany nemůže nahradit práci každého z nás. Dalo by se říct, že nás čekají stovky podzimních volebních kilometrů.

Natisknout letáky a pouze je naházet do schránek ve většině případů znamená, že skončí v koši mezi jinými nabídkovými reklamními letáky. Proto je třeba, abychom se co nejvíce pohybovali mezi lidmi, diskutovali s nimi a využili k tomu každou příležitost. Sám podle sebe vím, že lidé mají spoustu otázek. Raději se však zeptají přímo než-li prostřednictvím sociálních sítí.

Horko přivodí problémy, s kterými se budeme jen těžko vyrovnávat. V některých oblastech hrozí nižší úroda obilí a odborníci opatrně sdělují, že může dojít ke zdražení chleba a pečiva. Někteří dokonce hovoří o tom, že budeme odkázání na dovoz masa, protože dobytek není čím krmit již teď. A dovoz píce ze zahraničí chovatelům jejich náklady značně prodraží. To všechno jsou otázky, na které se lidé ptají. Stejně tak jako, zda-li opravdu budou zvýšeny důchody a platy, proč má dojít ke zdražení léků apod. Mezi lidmi je třeba být denně. Pokud jsme se rozhodli kandidovat nelze spoléhat na to, že to někdo za nás odpracuje.



Hlasy od jednotlivých občanů dostaneme pouze tehdy, pokud nás lidé poznají a budou nám věřit. Každý můžeme přispět maličkostí ke zlepšení denního života. Na malých obcích a městech se lépe známe a většinou víme co od koho můžeme očekávat. Volební program KSČM neobsahuje megalomanské plány a neslibuje nesplnitelné. Záleží však pouze na nás všech, zda-li zasedneme v zastupitelstvech obcí a měst. Pokud se nám to podaří je třeba plnit volební sliby, které jsme občanům dali. Volební období uběhne velmi rychle a lidé ve většině případů mají dobrou paměť a budou se ptát, kdeže ty naše sliby jsou.

Věřím, že právě u nás v Blansku se podaří naplnit vše, co jsme si předsevzali. Rozhodně nemíníme na naše sliby zapomenout. Stejně jako vy i my zde žijeme a přejeme si, aby pro nás všechny bylo město Blansko dobrým domovem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…