Peštová (ANO): Dva zaměstnanci odešli z ministerstva, než aby dělali něco, s čím nesouhlasí

26.01.2022 19:02

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 26. ledna 2022 k vládnímu návrhu zákona o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní prostředí.

Peštová (ANO): Dva zaměstnanci odešli z ministerstva, než aby dělali něco, s čím nesouhlasí
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Já bych chtěla zareagovat na pana poslance Jákoba (Jakoba), prostřednictvím pana předsedajícího... (Předsedající: Jakoba.) Jakoba. Jakoba? Jakoba. Já se omlouvám. Vy jste tady řekl hezky, že to je vládní návrh ANO.

Víte, on to není vládní návrh nebo respektive, když si to rozklíčujete, tak ten návrh je transpozice směrnice Evropské unie. A to, že ANO to předložilo, ano, to máte pravdu, teď to předkládáte vy, ale já jsem - jestli jste mě bedlivě poslouchal - tak já jsem říkala, že jsem s tím vnitřně měla problém. A dokonce to i vygradovalo tak, že byli dva zaměstnanci, kteří radši odešli z ministerstva, než aby transponovali něco, s čím vnitřně nesouhlasí. Rozumíte, teď jsme to tady otevřeli, dostalo se to sem podruhé a já vám říkám, s čím jsem vnitřně bojovala. Ano, byla jsem státní úředník a musela jsem to udělat. Protože je to transpozice směrnice Evropské unie. Ale já s tím mám vnitřně problém. Proč edukativně nevysvětlit lidem: Do té kanalizace to nepatří! A místo toho to zakážeme! Co to je za řešení, tohleto. Tak jako já si myslím, že v základní škole se učíte, že si musíte pokaždé, když jdete na záchod, umýt ruce. Tak se taky naučíme my všichni, že do té kanalizace patří to, co tam patří, a to, co tam nepatří, jako jsou vlhčené ubrousky, uchošťoury... Já jsem ta starší generace. Byla jsem ráda, že přišel 89. rok a byla jsem ráda, že přišly novinky! A už nemusím na ty sirky dávat tu vatu a čistit si to ucho! No a mně to teď zakážou! Mně to zakážou! Takže ten uchošťour - zase se vrátím zpátky k té sirce a zas budu tu vatu dávat na sirku. Je to logické? To přece není logické! Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…