Petrík: Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker odhalil sochu Marxe, věnovanou z Číny

23.04.2019 15:23

Může mít ještě někdo pochybnosti o myšlenkovém zázemí vedoucích představitelů EU?

Petrík: Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker odhalil sochu Marxe, věnovanou z Číny
Foto: Alternativa pro ČR.
Popisek: Alternativa pro ČR.

Německé město Trevír, které leží na západě Německa na hranici s Lucemburskem, se chystá oslavit 200. výročí narození zakladatele komunismu Karla Marxe. Celou sérii výstav k výročí Marxova narození otevřel 4. května 2018 sám předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Při této příležitosti odhalil Marxovu sochu, kterou zaslala Čína.

Může mít ještě někdo pochybnosti o myšlenkovém zázemí vedoucích představitelů EU?

Kdo to byl Karel Marx? Marx byl člověk, který vymyslel pojem třídní nenávist. Vymyslel i pojem třídní boj. Ve svém díle Manifest Komunistické strany vyzýval k loupežím a násilí. Jeho ideoví pokračovatelé jako Lenin, Stalin nebo Mao pak jeho myšlenky uskutečnili a způsobili smrt desítek milionů lidí. Manifest Komunistické strany je poměrně útlá knížka, bez předmluv asi 20 stránek textu. Každému doporučuji, aby si ji přečetl. Aby každý věděl, že podle Marxe: „Politická moc ve vlastním smyslu slova je organizované násilí…“ Nebo ještě výživnější „To se ovšem může stát nejprve jen despotickými zásahy do vlastnického práva…“

Pro nás, Čechy a Slovany, je důležitá i další část myšlenkového odkazu Karla Marxe. Tak takhle se v roce 1848 vyjádřil Karel Marx pro Neue Rheinische Zeitung (Der demokratische Panslawismus, 15. 2. 1849): "…nesmiřitelný boj, válku až do smrti proti Slovanům, těm zrádcům revoluce… je potřebné jejich vyhlazení, bezuzdný terorismus na ně – nikoli v zájmu Německa, ale v zájmu revoluce…

„Socha Marxe v Trevíru nebude v dnešním Německu jedinou. Další sousoší Karla Marxe a Friedricha Engelse v blízkosti Alexanderplatz v Berlíně stojí již od roku 1986. Pokud se vedoucí představitelé EU hlásí k výše popsaným myšlenkám, měli bychom být velice ostražití.

Máme s praktickou aplikací Marxových myšlenek své neblahé zkušenosti, v roce 1989 jsme se od nich osvobodili. Ukažme ve volbách, že nechceme, aby se tehdejší poměry vrátily přemalované na modro s hvězdičkami.

Ing. František Petrík
kandidát za Alternativu pro ČR 2017 ve volbách do Evropského parlamentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…