Pikal (Piráti): Pokud budete lidem vykládat lži, tak někteří jim prostě uvěří

07.04.2021 14:33

Projev na 97. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 7. dubna 2021 k novele volebního zákona

Pikal (Piráti): Pokud budete lidem vykládat lži, tak někteří jim prostě uvěří
Foto: Piráti
Popisek: Vojtěch Pikal

Děkuji za slovo.

Velice se omlouvám za to zdržení, i když není z mého přičinění. Já bych chtěl zareagovat na dvě věci. Zaprvé tady byl, pan předseda Vondráček mě zmínil, tak bych chtěl poděkovat znovu za to, že ten pozměňovací návrh směřující k zavedení automatického rozdělování po druhém skrutiniu, přinesl on. Myslím si, že to je cesta, jakou se můžeme dostat k nějaké skutečné dohodě. Ale pak bych chtěl hlavně zareagovat na to, co tady zaznělo potom, i když jsem se hlásil už dříve. A to sice na zpochybňování korespondenčních voleb.

Korespondenční volby tak, jak jsou navržené a jak se s nimi v zásadě počítá již delší dobu, jsou o tužce a papíru. Tam není žádné elektronické médium navíc nebo nic takového. A prostě pokud někdo bude zpochybňovat volby, bude tvrdit, že dochází k podvodům ve volebních komisích, že dochází i k podvodům při korespondenční volbě nebo že dochází k podvodům s volebními urnami v průběhu noci, tak může zpochybnit volby.

Prostě pokud budete lidem vykládat lži, tak někteří jim prostě uvěří, protože ze své autority budete vykládat lži a zpochybníte ty volby. A je úplně jedno, jestli probíhají správně a férově, nebo ne. Pokud je prostě budete zpochybňovat na základě falešných tvrzení, tak je zpochybníte a způsobíte rozdělení společnosti.

Důležité je nelhat! Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.