Pilný (ANO): Lidé třídit chtějí a to je skvělé

15.06.2021 9:15

Chrudim rozšiřuje úspěšné svozy bioodpadů o další lokality

Pilný (ANO): Lidé třídit chtějí a to je skvělé
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Jen několik týdnů od zahájení úspěšné pilotní fáze svozů bioodpadu město Chrudim rozšiřuje svozové oblasti o množství dalších ulic.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

„Svozové oblasti rozšiřujeme hned o třiadvacet dalších ulic. Lidé zavedení svozů bioodpadů kvitují ve velkém, dostalo se nám množství velmi pozitivních reakcí. Absence svozů byla evidentně bolavým místem, které nyní město konečně zacelilo,“ říká místostarosta Chrudimi Aleš Nunvář zodpovědný mimo jiné i za oblast odpadového hospodářství.

„Lidé třídit chtějí a to je skvělé, protože je to skutečně potřeba. Jenom lepším tříděním máme šanci na udržení poplatků za odpad na stávající úrovni, poplatek za svoz odpadu nechceme zvyšovat,“ doplňuje starosta města František Pilný s poukazem na připravovanou legislativu, která tlačí obce do efektivnějšího třídění a kvůli které bude čím dál obtížnější poplatky nezvyšovat. „Nezbývá než našim občanům poděkovat, jak vstřícně zareagovali a třídění bioodpadů vzali za své,“ dodává starosta Pilný.

Nová svozová místa v podstatě zahrnují téměř všechny zbývající lokality s převažující zástavbou rodinných domů v Chrudimi samotné. V průběhu i po zakončení letošní první sezóny svozů se bude vše vyhodnocovat, předběžným předpokladem pak je další rozšíření svozů bioodpadů od rodinných domů i z místních částí Chrudimi.

„Za připomenutí také stojí, že popelnice jsou přidělovány zdarma a že za následný svoz bioodpadu nebudou občané platit nic navíc, i když se jedná o značné rozšíření služby,“ upozorňuje místostarosta Nunvář.

Předání biopopelnic zájemcům z nových lokalit bude probíhat ve dnech 22.–24. června v odpoledních hodinách, rozvážet do jednotlivých ulic je budou Technické služby Chrudim. První svoz bioodpadu z nově zařazených lokalit pak proběhne ve dvou svozových dnech 29. června a 1. července.

Stejně jako v první vlně předávání popelnic budou součástí posádek i pracovníci úřadu, kteří při předání popelnic zajistí nezbytný podpis jednoduché smlouvy o výpůjčce na dobu určitou. Po uplynutí pětileté doby udržitelnosti projektu přejdou nádoby do vlastnictví občana.

Vzor smlouvy si občané mohou s předstihem projít na webu města v sekci Bioodpad spolu s ostatními informacemi, jako je harmonogram distribuce nádob, rozpis svozových tras a termínů nebo návod, jak správně třídit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích