Piráti: Další rekonstrukční přešlap Krnáčové. Revitalizace Náplavky během sezony

06.04.2018 20:59

Praha se po dlouhém čekání rozhodla pro revitalizaci náplavky pod Rašínovým nábřežím.

Piráti: Další rekonstrukční přešlap Krnáčové. Revitalizace Náplavky během sezony
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Obnova tzv. „kobek“ by měla začít již 20. dubna a bude trvat až do září. Obnovu nápavky schválila na konci loňského února Rada; až do podzimu však Praha nedělala vůbec nic. Poté město informovalo nájemníky, že bude probíhat rekonstrukce, a že by měli vyklidit pronajaté kobky, které by se měly rekonstruovat. Město přitom nájemníky ujistilo, že stavební práce nebudou probíhat v sezóně. „Vedení města muselo vědět, že do začátku jara rekonstrukci nestihnou. Měli ji odložit, rozhodli se ale stavební práce provádět v sezóně, kdy se po náplavce pohybuje nejvíc lidí, kteří by nyní uzavřené podniky využívali,“ popisuje hlavní problém Viktor Mahrik, pražský zastupitel za Piráty.

Přestože se náplavka jako taková nezavírá, bude mít obnova tzv. „kobek“ dopad na její provoz a značně stíží organizaci větších akcí. V těchto místech totiž sídlí různé oblíbené podniky (hospůdky, malé hudební kluby apod.) a jejich uzavření během léta ochudí pro Pražany tolik populární veřejný prostor. Provozovatelé podniků potom příjdou o tržby za celou sezonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…